Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Uvek ostavim par ispita preko leta i onda nigde ne idem jer moram da učim, ali ne mogu da se skoncentrišem, jer me hvata panika da ne stižem sve da spremim

Uvek ostavim par ispita preko leta i onda nigde ne idem jer moram da učim, ali ne mogu da se skoncentrišem, jer me hvata panika da ne stižem sve da spremim

Ponovo je to vreme godine - leto. Uživanje, provod, more, opuštanje… ispiti. Nije lako naći motivaciju za učenje pored toliko zanimljivijih stvari na repertoru. Čini ti se da se moraš nečega odreći da bi sve stigao. E pa, to nije nužno slučaj. Ključ je organizacija. 

Uglavnom ima vremena za sve uz dobru ogranizaciju. Ne moraš se odreći mora i izlazaka, već vreme organizovati tako da na primer - pre podne učiš, a uveče odmaraš. Isplaniraj dan tako da sebe nakon učenja "častiš" kafom sa drugaricom, izlaskom ili šetnjom. Nakon nekoliko dana, sve postaje rutina i tad prirodno dolazi i koncetracija. 

Kreiraj plan i drži se njega, ali sve uz redovan trening i pravilnu ishranu (ove stvari prave onu razliku u koncentraciji koja nam svima treba). Uvek bude dana kada te učenje baš neće, ali uz ovakav kontinuitet čak i u ispitnom roku možeš sebi da priuštiš dan odmora bez griže savesti. 

Ako te interesuje još tips and tricks za koncentraciju, ne tragaj dalje sve je rečeno ovde!

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.