Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Svađalica sam, pa šta!?

Svađalica sam, pa šta!?

!Fun fact! Psiholozi kažu da prosečna svađa traje 10 minuta. A ja te pitam: da li je pametnije tih 10 minuta potrošiti na jedno poglavlje knjige koju nikako da pročitaš, na pranje sudova ili jednostavno – na razgovor? 

Svojom voljom ili ne, svi mi svakodnevno učestvujemo u najrazličitijim, sitnim i, vrlo često, besmislenim svađama. Slažem se, emocijama se treba pozabaviti i sitne svađe jesu neizostavna stvar svakog odnosa, a ja ti danas delim savete koji će ti (nadam se) pomoći da sve to ishendluješ. 

1. Koliko god smešno zvučalo: ostani pribran/a. Ovo je vrlo bitno, jer mi se i samoj dešavalo da svađa koja započne zbog neopranih sudova za rezultat ima višednevno nepričanje i ljutnju. Jednostavno moraš da naučiš kako da upravljaš besom. Ja to radim tako što tražim „time-out“ za vreme kojeg ću prošetati, slušati muziku, porazgovarati sama sa sobom. Prostije rečeno, kažem samoj sebi „chill out“! 

2. Pažljivo biraj reči. Ono što tebi možda zvuči bezazleno i što izgovoriš u afektu može ostaviti posledice na osobe kojima je taj, ne tako bezazlen komentar, upućen“. 

3. Poslušaj drugu stranu i ne zauzimaj svoj stav po svaku cenu. Dvadesete jesu godine u kojima svi sve znamo, a niko drugi baš ništa ne zna, ali možda se u tom „tuđem neznanju“ nalazi rešenje tvog problema. 

4. S tim u vezi: razgovor, razgovor i samo razgovor! Vremenom sam naučila da ne postoji problem koji se razgovorom ne može rešiti. 

5. Još samo ovo želim da ti kažem: sve je za ljude, pa i svađanje. Život bi nam bio dosadan da je sve ravna linija i da ne postoje svađice koje u njega unose dinamiku, ali moramo imati neke granice. Rekla bih da svađe često ukazuju na to do koga nam je zaista stalo, jer, hormoni ti ne bi divljali zbog neke xy osobe, zar ne? 

Jeeeeej! Došao/la si do kraja ovog teksta i pročitao/la sve ono što sam imala da ti kažem. Potrudi se da, kada se svaki idući put zadesiš u svađi, baš kao i sada do kraja poslušaš drugu stranu, jer možda ste ipak oboje u pravu!

Ostali saveti

Galina godina pauze

Galina godina pauze

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.