Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Prevaziđi izazove koje mladost nosi sa sobom uz ova 4 saveta

#mentalnozdravlje

Prevaziđi izazove koje mladost nosi sa sobom uz ova 4 saveta

Stalno nam govore kako su dvadesete godine najbolje godine, pa tako često čujemo onu: „Koje ti obaveze imaš sem da učiš i uživaš, mlad/a si?“ Ne bih se složila s tim. Jako je teško izbalansirati i postići sve. Učiti, raditi, napredovati, a s druge strane uživati, provoditi vreme s prijateljima i na sve to voditi zdrav način života. Zato, evo par saveta kako da pervazićeš izazove i pronađeš balans.

  1. Verujem da bi radije blejao s društvom nego sedeo kod kuće ili u čitaonici i učio. Moj predlog je da spojiš lepo i korisno. Možeš učiti sa kolegama s fakulteta ili se možeš prijaviti za neku radionicu ili kurs zajedno sa svojim prijateljima, tako ćete provesti vreme zajedno, a i naučićete nešto korisno.
  2.  Uči iz svake situacije i usvajaj konstruktivne kritike! Na taj način neko ti olakšava i daje savet koji će ti pomoći kako da postaneš bolji i napreduješ.
  3. Svi danas govore o tome koliko je važna fizička aktivnost, i jeste! Verujem da je teško pokrenuti se i otići u teretanu. Zato, ti savetujem da upišeš ples zajedno sa prijateljima ili neki zanimljiv sport, to može biti i plivanje. Na taj način ćeš biti fizički aktivan, a realno nećeš raditi vežbe u teretani koje znaju biti jako dosadne.
  4. Svi mi imamo dane kada nismo raspoloženi za rad i to je skroz u redu. Daj sebi vremena i napravi pauzu, nemoj mešati rad i odmor. Moj savet je da budeš realan sa svojim dnevnim ciljevima. Ako zadaš sebi previše zadataka jednostavno nećeš stići tog dana da završiš sve što si zamislio, a to će verovatno uticati na tvoje raspoloženje.

You rock!


Ostali saveti

Kako kad te menstruacija iznenadi

Kako kad te menstruacija iznenadi

Koncentraci…šta?

Koncentraci…šta?

Galini saveti za uspešnu praksu

Galini saveti za uspešnu praksu

Šta sve treba da sadrži jedna putna apoteka?

Šta sve treba da sadrži jedna putna apoteka?

How it’s made - “DVADESETE” by ZOI&Z20

How it’s made - “DVADESETE” by ZOI&Z20

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.