Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Par saveta za najlakši put kroz sezonu alergija

#alergije #zdravlje

Par saveta za najlakši put kroz sezonu alergija

Kada razmišljam o ovoj temi, čini mi se da se svet deli na one srećnike kojima je dato da životni vek prožive punim plućima i na nas koji se od sezone do sezone borimo sa gospođom Alergijom. I dok ovi prvi jedva čekaju prolećne i letnje bleje, sunčane dane, piknike i duge šetnje po prirodi, mi se već na zimu pitamo kako da se pripremimo za novi talas alergena koji vrebaju iza ćoška.

Neki od nas vode sezonsku bitku sa alergijom – par meseci godišnje, dok su oni koji su alergični na kućnu grinju, prašinu ili buđ u večitoj borbi. Kojoj god grupi da pripadaš, znam da ti nije lako i zato sam istražila i pripremila za par saveta kako da laganim koracima prođep pored alergije, mahneš joj i produžiš dalje!  
  1. Konsultacija sa lekarom je svakako nešto što je neizbežno u borbi sa alergijom. Pored toga što ćeš saznati na šta si alergičan/na, dobićeš i adekvatnu terapiju koja će ti pomoći da alergiju držiš pod kontrolom, odnosno da možeš normalno da funkcionišeš. 
  2. Novi hobi? Skrolovanje sajtova na kojima pratim koncentraciju polena u vazduhu – Veruj mi, značiće ti! Ovde možeš da pratiš kada je koncentracija polena najjača ili u prevodu kada bi bilo bolje da zatvoriš vrata i prozore i navučeš roletne.
  3. Život čine male stvari! Kada ulaziš u kuću skidaj sve sa sebe, pravac pod tuš – kupaj se, peri kosu, umivaj! Tvoja garderoba, posteljina ili veš nikako ne smeju ugledati svetlost dana, ne suši ih napolju. Polen ne  sme preći kućni prag! 
  4. Kao što polen ne sme doći do tvoje kuće, ne smeš ni ti do njegove! Izbegavaj boravak napolju ili u prirodi kada je najveća koncentracija polena – to je obično rano jutro ili kada duva vetar koji raznosi polen. Kiša je naš dobar drugar – posle pljuska je najsigurnije da izađeš jer ona spere sve polenske neprijatelje.
Budi uporan/na, praktikuj ove savete i sigurna sam da će ti oni značiti i pomoći da uspešno preguraš sezonu alergija. Samo jako, pobedićemo! 

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.