Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

 Kreiraj svoju oazu mira uz ovih pet saveta

Kreiraj svoju oazu mira uz ovih pet saveta

Kada smo prebrodrili najduži mesec u godini, usledio je februar. Stičemo utisak da nam je drugi mesec u godini proleteo, ili da ga nije ni bilo. Većina je uspela da privede ispitne rokove kraju i da zakorači u novi semestar. U vazduhu se oseća da dolazi proleće, pa ne postoji bolji trenutak da se malo posvetiš sebi. Vreme je da središ svoje misli, da odbaciš one negativne i da na kraju krajeva malo „iskuliraš“ od svega. U nastavku teksta ti pružamo par saveta kako da sebi pripremiš oazu mira, koja će ti pomoći da se osećaš opuštenije i spokojnije. Takođe, preporučujemo ti da ovih par saveta primenjuješ češće – barem jednom nedeljno. J

  1. Istresi misli! Znamo da pisanje dnevnika ima terapeutsko dejstvo, pa je super ukoliko već od danas kreneš da ispisuješ svoje misli, osećanja i nemire. Kada jednom staviš sve na papir, osetićeš se lakše i moći ćeš jasnije da odrediš svoje ciljeve i prioritete.
  2.  Uskoči u informacioni i digitalni detoks i iskoči iz onlajn sveta! Pokušaj da ne čitaš vesti, da ne skroluješ satima po društvenim mrežama i zaboravi na TV makar na sat vremena. Svima nam je potreban kratak predah od stvarnosti, a na linku možeš pronaći par saveta kako to da učiniš.
  3. Fokus na ono što imaš, a ne na ono što nemaš! Razmisli o svim onim postignućima i preprekama koje uspevaš da prevaziđeš, pa ih zapiši na papir. Vreme je da pokreneš zahvalnost zbog tih zapisanih reči, ali i da ih zalepiš na neko vidno mesto. Tako će reči postati savršen podsetnik na ono što imaš.
  4. Priušti sebi aktivne trenutke odmora! Odredi vreme za čitanje knjige, gledanje omiljene serije ili filma. Posveti se onim aktivnostima koje te odmaraju, ispunjavaju i čine da se osetiš bolje.
  5. Dodaj jedan ličan cilj na svoju „To Do“ listu. Neka to bude onaj cilj čije te ispunjenje može nadograditi mentalno i emotivno.

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.