Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

 Kreiraj svoju oazu mira uz ovih pet saveta

Kreiraj svoju oazu mira uz ovih pet saveta

Kada smo prebrodrili najduži mesec u godini, usledio je februar. Stičemo utisak da nam je drugi mesec u godini proleteo, ili da ga nije ni bilo. Većina je uspela da privede ispitne rokove kraju i da zakorači u novi semestar. U vazduhu se oseća da dolazi proleće, pa ne postoji bolji trenutak da se malo posvetiš sebi. Vreme je da središ svoje misli, da odbaciš one negativne i da na kraju krajeva malo „iskuliraš“ od svega. U nastavku teksta ti pružamo par saveta kako da sebi pripremiš oazu mira, koja će ti pomoći da se osećaš opuštenije i spokojnije. Takođe, preporučujemo ti da ovih par saveta primenjuješ češće – barem jednom nedeljno. J

  1. Istresi misli! Znamo da pisanje dnevnika ima terapeutsko dejstvo, pa je super ukoliko već od danas kreneš da ispisuješ svoje misli, osećanja i nemire. Kada jednom staviš sve na papir, osetićeš se lakše i moći ćeš jasnije da odrediš svoje ciljeve i prioritete.
  2.  Uskoči u informacioni i digitalni detoks i iskoči iz onlajn sveta! Pokušaj da ne čitaš vesti, da ne skroluješ satima po društvenim mrežama i zaboravi na TV makar na sat vremena. Svima nam je potreban kratak predah od stvarnosti, a na linku možeš pronaći par saveta kako to da učiniš.
  3. Fokus na ono što imaš, a ne na ono što nemaš! Razmisli o svim onim postignućima i preprekama koje uspevaš da prevaziđeš, pa ih zapiši na papir. Vreme je da pokreneš zahvalnost zbog tih zapisanih reči, ali i da ih zalepiš na neko vidno mesto. Tako će reči postati savršen podsetnik na ono što imaš.
  4. Priušti sebi aktivne trenutke odmora! Odredi vreme za čitanje knjige, gledanje omiljene serije ili filma. Posveti se onim aktivnostima koje te odmaraju, ispunjavaju i čine da se osetiš bolje.
  5. Dodaj jedan ličan cilj na svoju „To Do“ listu. Neka to bude onaj cilj čije te ispunjenje može nadograditi mentalno i emotivno.

Ostali saveti

Sedam stvari koje treba da rešiš pre braka

Sedam stvari koje treba da rešiš pre braka

Kako da prepoznaš skrivenu so u hrani i smanjiš njen unos?

Kako da prepoznaš skrivenu so u hrani i smanjiš njen unos?

Instruktor Gala na delu – kako biti dobar vozač?

Instruktor Gala na delu – kako biti dobar vozač?

Galin zdrav slatkiš

Galin zdrav slatkiš

Gala vs Eating disorder

Gala vs Eating disorder

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.