Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Kako do Vision Board-a u nekoliko koraka?

#motivacija #radnasebi

Kako do Vision Board-a u nekoliko koraka?

Hej! Ja sam već napravila svoj “vision board” za 2022. Ako ti je promakao tekst u sredu, vrati se dva dana unazad, da vidiš o čemu se radi. Ali ako si već pročitao, vreme je da zavrneš rukave i baciš se na posao.

1. Prvi korak su ipak papir i olovka

Tako ti je najlakše da sabereš misli. Moj savet ti je da podeliš ciljeve na 12 meseci. Pa recimo, želiš da diplomiraš. Kada? Realno u julu. Piši. Ili, želiš da se odseliš od svojih. Razmisli kad bi se to realno moglo ostvariti? Do kraja godine. Piši decembar. Ova podela po mesecima neće biti bitna posle, više je zbog lakše introspekcije i sagledavanja mogućnosti.

I za kraj ostavi nekoliko crtica za dugoročnije želje i “mindset-e” za neku dalju budućnost. Želim da živim na takvom mestu, u takvom stanu, želim taj auto, “fake it till you make it” citat - sve može!

2. Pronađi mesto na kojem ćeš napraviti “vison board” - online ili offline

Materijal koji ćeš koristiti možeš pronaći i online i offline, pa je bitno i da se odlučiš za neko lepo vidljivo mesto, pored kojeg svakodnevno prolaziš. Ja sam, na primer, napravila mini “vision board” kao kolaž od fotki i to stavila na background svog telefona. Ali za ovu veću, godišnju verziju, možeš lepo dizajnirati i pozadinu za desktop.

Ipak, pored online verzija, ja predlažem i onu offline. Ukrasi beli zid naspram kreveta, ili nađi negde komad stiropora i napravi vision board koji će da ti stoji na radnom stolu. Ili uzmi pin tablu, pa neka “vision board” bude ipak zidna verzija.

  3. Kada imaš ispisano sve, vreme je da se baciš u potragu za vizuelnim prikazima svojih želja, planova i ciljeva

Sada se bacaš na posao vizualizacije onih ciljeva, planova, želja. Ovde kreativnost radi na maks a google search punom parom. Slikovito prikaži diplomiranje, selidbu, trening, više druženja ili šta god da se nalazi na papiru sa željama. Izaberi citate koji te motivišu, reči koje te zovu na akciju, upakuj ih u neki lep font.

  4. Nemoj se ograničavati na jednom formatu prikazivanja

Ovo se već provlačilo kroz tekstove, ali da napomenem još jednom. Sve je u pitanju kreativnosti, pa taj kolaž želja možeš praviti od svega što ih vizualizuje. Želiš da se rekonektuješ sa prirodom? -Dodaj stiker lista, ili pronađi neki zaostali listić od jeseni ili suvo cveće pa ga prilepi uz ostale fotke.

  5. Avengers, assemble! Ostalo je još da sve elemente lepo uklopiš.

A sad - finale. Programi poput Microsoft Word, Canva, Adobe Ilustrator, mogu biti od koristi. Kao i makaze, lepak, čiode… sve u skladu sa prethodnim koracima.Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.