Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Kako da znaš da je tvom partneru stalo do tebe?

#ljubav #kontracepcija

Kako da znaš da je tvom partneru stalo do tebe?

Ne, ovo nije jedan od onih tekstova gde ću ti objašnjavati kako mu/joj se sviđaš ako te pogleda dva puta  direktno u oči, a jednom spusti pogled, dodirne pramen kose ili ti gleda u usne dok pričaš. Načitali smo se toga dovoljno i nije nam baš pomoglo u životu. Postoje mnogo važnije stvari od toga kada su partnerski odnosi u pitanju i ja sam ti spremila par smernica pomoću kojih ćeš lakše moći da uvidiš da je nekome stalo do tebe.
  1.  Brine o tebi i sebi podjednako. Ova rečenica se može odnositi na širok spektar stvari, ali pre svega mislim na onu najvažniju, a to je zdravlje. Ako ste tvoj partner i ti seksualno aktivni, sigurna sam da znaš važnost redovnih ginekoloških pregleda. Ako je tvoj partner odgovoran, vodi računa o sebi, a samim tim i o tebi, možeš da se opustiš i prepustiš uživanju u vašem odnosu. Seks je veliko uživanje, ali i odgovornost. Kada to osvestimo, za  nas nema zime. :)
  2. Nikada te ne dovodi u situaciju da se osećaš neprijatno zbog svojih odluka! Uopšte nije privlačno niti zavodljivo kada nas neko forsira da radimo nešto što ne želimo, a još manje ako nam nabraja razloge zašto treba da imamo nezaštićen seksualni odnos, kao što su ,,Meni ne prija seks sa kondomom’’/,,Ma daj, ne može ništa da se desi’’ ili rečenice poput one ,,A jeste, sigurno ja imam polnu bolest. Pa valjda mi veruješ’’... Ako budeš u prilici da čuješ ovo, savetujem ti da promeniš smer kretanja za 180 stepeni. :) Ostani dosledan/na sebi i svojim stavovima i veruj mi onaj kome je do tebe stalo umeće to da ceni i poštuje.
  3. Uvek je spreman/spremna za razgovor sa tobom i nema tabu tema! Dobra komunikacija znači dobra veza. Veoma je važno da možete da razgovarate otvoreno o bilo kojoj temi, pa tako i o onim najintimnijim. Neretko čujem ,,Baš mi je bedak da sa njim/njom pričam o seksu’’, a to je najveća greška jer sa kim ćemo o tome razgovarati, ako ne sa svojim partnerom, zar ne? Ako ti tvoj partner/partnerka kaže da nešto ne želi, da mu/joj nešto ne prija, da bi voleo/la da vaš seksualni život bude zaštićeniji, da promenite metodu kontracepcije koju ste do tada koristili ili bilo šta slično, to samo znači da je dovoljno opušten/a sa tobom i da bi voleo/la da vaš odnos bude još bolji i kvalitetniji.

Ako prepoznaješ ponašanje svog partnera u ove 3 smernice - čestitamo, vaš odnos je na dobrom putu! :)


Ostali saveti

Sedam stvari koje treba da rešiš pre braka

Sedam stvari koje treba da rešiš pre braka

Kako da prepoznaš skrivenu so u hrani i smanjiš njen unos?

Kako da prepoznaš skrivenu so u hrani i smanjiš njen unos?

Instruktor Gala na delu – kako biti dobar vozač?

Instruktor Gala na delu – kako biti dobar vozač?

Galin zdrav slatkiš

Galin zdrav slatkiš

Gala vs Eating disorder

Gala vs Eating disorder

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.