Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Kako da znaš da je tvom partneru stalo do tebe?

#ljubav #kontracepcija

Kako da znaš da je tvom partneru stalo do tebe?

Ne, ovo nije jedan od onih tekstova gde ću ti objašnjavati kako mu/joj se sviđaš ako te pogleda dva puta  direktno u oči, a jednom spusti pogled, dodirne pramen kose ili ti gleda u usne dok pričaš. Načitali smo se toga dovoljno i nije nam baš pomoglo u životu. Postoje mnogo važnije stvari od toga kada su partnerski odnosi u pitanju i ja sam ti spremila par smernica pomoću kojih ćeš lakše moći da uvidiš da je nekome stalo do tebe.
  1.  Brine o tebi i sebi podjednako. Ova rečenica se može odnositi na širok spektar stvari, ali pre svega mislim na onu najvažniju, a to je zdravlje. Ako ste tvoj partner i ti seksualno aktivni, sigurna sam da znaš važnost redovnih ginekoloških pregleda. Ako je tvoj partner odgovoran, vodi računa o sebi, a samim tim i o tebi, možeš da se opustiš i prepustiš uživanju u vašem odnosu. Seks je veliko uživanje, ali i odgovornost. Kada to osvestimo, za  nas nema zime. :)
  2. Nikada te ne dovodi u situaciju da se osećaš neprijatno zbog svojih odluka! Uopšte nije privlačno niti zavodljivo kada nas neko forsira da radimo nešto što ne želimo, a još manje ako nam nabraja razloge zašto treba da imamo nezaštićen seksualni odnos, kao što su ,,Meni ne prija seks sa kondomom’’/,,Ma daj, ne može ništa da se desi’’ ili rečenice poput one ,,A jeste, sigurno ja imam polnu bolest. Pa valjda mi veruješ’’... Ako budeš u prilici da čuješ ovo, savetujem ti da promeniš smer kretanja za 180 stepeni. :) Ostani dosledan/na sebi i svojim stavovima i veruj mi onaj kome je do tebe stalo umeće to da ceni i poštuje.
  3. Uvek je spreman/spremna za razgovor sa tobom i nema tabu tema! Dobra komunikacija znači dobra veza. Veoma je važno da možete da razgovarate otvoreno o bilo kojoj temi, pa tako i o onim najintimnijim. Neretko čujem ,,Baš mi je bedak da sa njim/njom pričam o seksu’’, a to je najveća greška jer sa kim ćemo o tome razgovarati, ako ne sa svojim partnerom, zar ne? Ako ti tvoj partner/partnerka kaže da nešto ne želi, da mu/joj nešto ne prija, da bi voleo/la da vaš seksualni život bude zaštićeniji, da promenite metodu kontracepcije koju ste do tada koristili ili bilo šta slično, to samo znači da je dovoljno opušten/a sa tobom i da bi voleo/la da vaš odnos bude još bolji i kvalitetniji.

Ako prepoznaješ ponašanje svog partnera u ove 3 smernice - čestitamo, vaš odnos je na dobrom putu! :)


Ostali saveti

Kad stomak zakaže

Kad stomak zakaže

Iskoristi supermoći za prevazilaženje stresa tokom ispitnog roka

Iskoristi supermoći za prevazilaženje stresa tokom ispitnog roka

Dlake nisu first world problem

Dlake nisu first world problem

Pokidan ispitni rok powered by Gala

Pokidan ispitni rok powered by Gala

Ljubi leto, ali (ne) ljubi i Gala

Ljubi leto, ali (ne) ljubi i Gala

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.