Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Kako da postaneš (ne)krunisani kralj tolerancije

#ljubav

Kako da postaneš (ne)krunisani kralj tolerancije

Znaš onaj osećaj dok blejiš u društvu, pokrene se neka priča i ODJEDNOM ti se tako namesti na volej najjača fora ikad. Ja već zamišljam vrištanje od smeha i urlanje Gala legendo, Gala kralju, međutim neko trubi nešto svoje. U tom momentu ne slušaš šta sagovornik priča, samo raste želja da što pre završi svoj nastup kako bi zgrabio mikrofon i odradio drop the mic. Međutim, život piše tužne priče i odjednom se nađe neki drugi stručnjak koji izvadi iz naftalina neku off-topic doskočicu i gotovo je, fora je našla pokoj na nekom boljem mestu, a tebi ostaje gorak ukus u ustima, a u glavi "jezik pregrizem da ne bih opsovao..."

Sigurna sam da si makar jednom osetio ovaj hladan tuš i baš zbog toga sam napravila ovaj intro za jednu maaaaalo ozbiljniju temu, a to je tolerancija. Hint - nećeš se smoriti do kraja teksta jer ću ti dati tips and tricks kako da postaneš nekrunisani kralj tolerancije (normalno + očekivano).

Kada sam shvatila da mlađe generacije full plivaju kroz vajb tolerancije i da kroz neko vreme mogu biti okarakterisana kao matori dr*oš, zapisala sam sebi par teza koje sada delim sa tobom. Pa da počnemo prijatelji...

Vidimo se na sudu - Sam sebi ako naredni put kreneš da osudiš nekoga bez ikakve osnove. Nemoj praviti astralne projekcije u glavi na konto fizičkog izgleda, blagog stiska ruke, druge boje kože, istripovanog stava... Iskuliraj se, popij vodu (pivo) i ukapiraj da nije svako uvek u vinkli i da nisi ni ti baba vanga, već da ipak moraš nekad malo i da zagrebeš i istražiš kako bi spoznao univerzum koji svaki pojedinac nosi u sebi. Čak i ako se prvi utisak ispostavi kao tačan, razumi ga i ako te ne radi, ležerno otkoračaj.

Koji sam ja meni kralj - Sam sebi svaki put kad u gostima iz poštovanja pojedeš jelo koje ti se ne dopada, a to je tuđe mišljenje. To se vežba, ali na taj način čeličiš svoj ukus. Na kraju krajeva, kakav bi ovo bio svet da se svako sa svakim slaže. Jedna reč, tri slova - grotlo dosade. 

Ćutim ne govorim - Iz nekih bleja sam spoznala jednu osobinu i shvatila da to ovoj gospođi ne pristaje, a to je da budem poznata u društvu kao “ona koja bi na d progovorila’’. Od tad slušam šta mi neko priča i zaista se potrudim da razumem. Na ovaj način poboljšavaš odnose sa drugim ljudima i učiš se strpljenju. Veruj mi radi. 

Malo jača ekipica - Ovo se odnosi na ekipicu koju si sam birao, a i porodicu na koju se navikneš. :) Kakva bi to skupina bila da ste svi isti i da na osnovu sebe biraš ljude oko sebe - fazon Paris Hilton i Nicole Richie. Ne bih da lajem, ali znamo kako se to prijateljstvo završilo - neslavno. Zato, slavno uživaj u svom raznolikom društvu!

Za više ovakvih saveta like share subscribe!

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.