Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Kako da pokidaš ispite u septembarskom roku

#motivacija #kontracepcija

Kako da pokidaš ispite u septembarskom roku

Na našem blog postu možeš videti jednu rutinu prosečnog studenta. Na početku studija je i moja rutina bila takva. Nakon srednje škole odjednom me je sačekao veliki broj obaveza, a moja želja za druženjem i upoznavanjem novog grada i ljudi je bila ogromna. Kada je došao septembarski rok, shvatila sam da mi takva rutina ne daje sjajne rezultate, pa sam svoje vreme bolje organizovala i tako videla da se boljom organizacijom dobijaju i bolji rezultati na fakultetu, a uz to sam imala i slobodnog vremena za bleju. Zato, želim da ti pomognem i dam ti par saveta kako da i ti bolje organizuješ svoje vreme i pokidaš predstojeće ispite.

  1. I ja sam mislila da ću bolje učiti ako je sat pun, a činjenica je da sam na taj način dosta vremena izgubila. Zato, predlažem ti da ne čekaš pun sat. Na taj način ćeš uštedeti vreme koje ćeš kasnije, kada završiš sa učenjem moći da iskoristiš za svoje prijatelje.
  2. Za razliku od mene, moja drugarica je bila tip koji retko pravi pauzu tokom učenja. Ni taj način nije dao puno rezultata. Ne zaboravi da je u životu najbolje napraviti balans, pa tako i u spremanju ispita. Zato, moj savet je da ako učiš na primer sat vremena, napraviš pauzu, pa potom nastaviš. Možeš koristiti i pomodoro tehniku za učenje, koja daje odlične rezultate. Da nam se ne bi sve pročitane informacije pomešale, moj predlog je da praviš pauzu tokom učenja.
  3. Potpuno je u redu da ti zafali nekad motivacija, nije jednostavno spremiti sve te ispite. U tim danima sam sebe podsećala zašto sam tu i koji mi je cilj, a najveća motivacija mi je bila rečenica: „Svaki položeni ispit je korak bliže cilju (diplomi)”. Zato, moj predlog je da pronađeš nešto što tebe motiviše i napišeš sebi negde kao podsetnik. Radi, provereno!  
  4. Kako se ispit približava, tako sam sve manje spavala, sve više učila i hranila se prilično nezdravo jer „nemam vremena”. Moj savet je da zameniš energetsko piće zelenim čajem koji sadrži kofein, „probudiće te”, a popićeš nešto zdravo. Meni je čaj od koprive pomogao za bolju koncentraciju, a tu je uvek i crna čokolada. A ako zaista osećaš umor, najbolje je da u toj situaciji odspavaš, bolje ćeš pamtiti nakon odmora i moći ćeš da nastaviš sa učenjem.

Daj sebi vremena! Ako se nisi najbolje snašao u prethodnom roku, tu je ovaj da ispraviš situaciju. Septembarski rok može da počne, srećno! :)

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.