Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Kako da FOMO pretvoriš u JOMO

Kako da FOMO pretvoriš u JOMO

Previše sadržaja na društvenim mrežama koje upijaš satima, a oči i mozak ne mogu da te dozovu da napraviš pauzu. Osećaj anksioznosti polako te savladava, a ne znaš ni otkud ni od kada. 

Fear of Missing Out – FOMO, u slobodnom prevodu „strah od propuštanja”, ili još slobodnije – „pritisak stalne dostupnosti” fenomen je s kojim se mnogi od nas suočavaju gotovo svakodnevno, što i ne čudi ako pogledamo koliko nam vremena oduzme listanje stranica na društvenim mrežama. S druge strane, kao odgovor na FOMO, pojavio se i JOMO, tj. Joy of Missing Out, i nametnuo se kao prirodno i logično rešenje ovog rasprostranjenog fenomena. Osim što poručuje da budeš u redu sa odlukom da preskočiš tu jednu priliku za bilo šta: okupljanje, novi posao, putovanje… you name it, JOMO takođe naglašava da se posvetiš sebi i uradiš nešto što te trenutno ispunjava. 

Zato sam ti pripremila par zaista lako primenljivih saveta uz pomoć kojih ćeš izaći na kraj sa ovom FOMO vrebalicom iz prikrajka: 

  1. Ako primetiš da ti neki ljudi ili određene objave na društvenim mrežama izazivaju bilo kakvu vrstu nelagode, prvo što možeš da uradiš jeste da ih otpratiš i prestaneš da se upoređuješ i sa njima i sa bilo kim drugim. 
  2. Ukoliko se osećaš izostavljeno, popričaj sa prijateljima o tome – možda te njihova strana priče iznenadi, a možda ti bude lakše ako prosto verbalizuješ svoja osećanja. 
  3. Kada te nešto sprečava da se pridružiš prijateljima u izlasku ili na putovanju, ne opterećuj sebe krivicom, već se posveti sebi – završi započeto ili se počasti nekim malim užitkom. Svoj wellbeing stavi na prvo mesto. 
  4. I poslednje, ali ne i najmanje važno, osvesti zahvalnost na svemu što imaš u životu i što je, sasvim sigurno, postignuto tvojim trudom. Prigrli sve male trenutke koje ćeš zapamtiti za ceo život.

Ostali saveti

Galina godina pauze

Galina godina pauze

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.