Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Kako da bezbedno uđeš u vode onlajn dejtinga?

Kako da bezbedno uđeš u vode onlajn dejtinga?

Skroz je OK reći da se nalazimo u periodu suše koji je izazvan manjkom dešavanja i interakcije sa ljudima. Neki čak i setno svakog jutra otvaramo memories sa mreža gledajući slike dok smo harali sa ekipicom. Međutim, nisi dotakao dno života ako skineš taj Tinder ili šmekneš nekog random na Instagramu. Pa šta, a realno online muvanje postoji još od čuvenog Facebook POKE-a. Nekima je to totalni lejm, neki smo se navikli, ali činjenica je da nam je pandemija limitirala prilike za epic offline startovanja. Pamtim sve one cringe ulete ali i one ne tako loše koji su zaslužili bar jedan odlazak na kafu/pivce. No, vratimo se u sadašnjost, da ne bismo organizovali stari dobri catfish sa Galom, dajem ti u amanet svoje skupo plaćeno iskustvo online dejtinga kako bi ostao u formi da spreman dočekaš novu sezonu podizanja obrve i laganog naslanjanja na šank u klubu (bez da plaćamo MTV produkciju).

Obuci svoj bademantil, zavali se u fotelju pa da počnemo...

Kada se registruješ...

 • Ne moraš na tacni da ponudiš najsitnije detalje o sebi. I tu ne mislim na broj cipela i ime tvog prvog hrčka, već više na info tipa gde ili sa kim živiš, na koji faks ideš ili kako se prezivaš. Sačekaj da malo bolje upoznaš svog matcha, pa proceni kada je i da li je pravi trenutak da nešto od toga kažeš. 
 • Oprezno sa slikama. Sve što je jednom na netu, tu zauvek ostaje, a znamo i da je screen shot majka svih loših odluka… 
 • Pro tip: nemoj da koristiš fotke sa Instagrama. Lako je uraditi reverse - search preko slike na Guglu, što nekome s kim nisi match olakšava da te nađe. 
 • Neprimerena, nepristojna, da ne kažem vulgarna komunikacija opušteno na blok. Možeš odmah i report :) Nema na čemu. 
 • Profile bez fotografija, sumnjive profile i one koji deluju fejk >>>>>> swipe left
 • Ukoliko komunikacija odmakne, pa počnete da se dogovarate o viđanju, možeš slobodno da se baciš na istraživački i kontra-obaveštajni rad. Društvene mreže, google pretraga, zajednički poznanici, sve je OK
 • Video poziv takođe može dosta da pomogne da se ne iznenadiš razlikom online i offline pojave :)
 • Ukoliko proceniš da nešto nije OK, nemaš nikakvu obavezu prema toj osobi, just slightly move on ;)

Kada odlučite da se vidite uživo

 • Kaži drugaru ili drugarici gde ideš i s kim, realno možeš i da šibneš lokaciju
 • Šta više, neka te neko od prijatelja pozove u sred dejta da proveri da li je sve OK (safe word je skroz OK rešenje :)
 • Izaberite neko javno mesto za prvi dejt -  kafić, šetnja kroz neku koliko-toliko prometnu ulicu ili šetalište… Svakako osećaćete se manje awkward, jer ipak se prvi put vidite…
 • Organizuj sopstveni prevoz ili ponesi novac za taksi (ako se ispostavi da iznenada treba da zapališ ili ostaneš do kasno). Ima vremena kada ćeš se sa tom osobom voziti, a to je kada je bolje upoznaš!  
 • Postavi svoje granice i ne razmišljaj da ćeš zbog toga osobi s druge strane biti manje zanimljiv/a. Ne moraš da piješ ukoliko ne želiš ili onoliko koliko ti ne prija. Ne moraš da pristaneš ni na šta na šta nisi spreman/spremna (makar bilo i držanje za ruku). Šta god da je u pitanju te granice su tvoje, a njihovim poštovanjem osoba s druge strane pokazuje poštovanje prema tebi. 
 • I na kraju - Veruj svom instinktu! Ako ti deluje da je “nešto trulo u državi Danskoj”, zahvali se suprotnoj polovini na izdvojenom vremenu, i polako se uputi ka kući. 

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.