Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Gala te savetuje kako da se što lakše spakuješ u ručni prtljag

Gala te savetuje kako da se što lakše spakuješ u ručni prtljag

Low cost putovanja su strava stvar. Ne treba ti previše novca, a dobijaš provod koji ćeš pamtiti za ceo život. 

Kada putujem negde, uglavnom je to avion i uvek tražim kartu preko low cost avio-kompanije. Tu nailazimo na problem – pakovanje. Ukoliko prtljag koji nosiš sa sobom nije propisanih dimenzija od strane kompanije, moraćeš da doplatiš, što često može koštati skoro pa isto kao i karta. 

Da ti se ne bi dogodilo da plaćaš dodatno, danas ti nudim top 5 saveta kako da se spakuješ u ručni prtljag. Pa da krenemo. 

1. Uzmi ranac umesto kofera – Jednostavno je, lakše staje u avion od kofera, a sasvim je dovoljno za kraće putovanje. Ukoliko se pak odlučiš za kofer, na sajtu avio kompanije proveri dimenzije dozvoljenog ručnog prtljaga. 

2. Ponesi samo neophodno od odeće – Znam da je teško, ali pokušaj da prilikom pakovanja napraviš kombinacije za svaki dan i toga se pridržavaj. Takođe, bitno je i kako slažeš stvari zbog uštede prostora. Tik-tok vrvi od ovakvih videa, pa baci pogled. 

3. Nešto od stvari kupi na destinaciji – Neretko mi se desi da kupim ili četkicu za zube ili papuče na mestu gde putujem, tako da zaista nemaš potrebe da ceo svoj život poneseš na odmor. 

4. Koristi bočice kozmetike – Shoutout za sve devojke koje ne mogu nigde bez šminke, ali u ovom slučaju moramo se malo zaustaviti. Ponesi samo ono bez čega sigurno ne bi mogla da živiš, ali spakuj to u male ambalaže. Nije zgoreg pomenuti i da u ručnom prtljagu možeš imati maksimalno 1000ml tečnosti, u pakovanjima od maksimalno 100ml. Svi tečni proizvodi moraju biti zapakovani u providne kese, najbolje one iz Ikee, sa ziperom, tako da ništa ne iscuri. 

5. Neka ti sva dokumenta budu pri ruci, a deo možeš imati i u digitalnom formatu – U tom trenutku to je najbitnije što ti može trebati, tako da uvek ti moraju biti na dohvat ruke. Ovde mislim na boarding pass-ove koje svuda regularno možeš da očitavaš sa telefona. Uslov je da uradiš online check-in pre leta.

I ne zaboravi sveto trojstvo za putovanja u vidu 3P - pare, punjač i pasoš (ja bih dodala i pinceta). Sve drugo može da se kupi, a i bez svega može da se preživi na par dana. 

Andiamo, mili moji

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.