Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Gala, svi pričaju da treba izbaciti beli šećer iz ishrane, ali ne znam kako. Pomagaj!

Gala, svi pričaju da treba izbaciti beli šećer iz ishrane, ali ne znam kako. Pomagaj!

Hej, mislim da je važno da se prvo zapitaš zašto nešto radiš. Zbog sebe, ili jer svi kažu da tako treba? Izbacivanjem šećera iz ishrane ćeš se zasigurno osećati bolje, a koža će ti biti mnogo čistija. Međutim, znam da to nije tako lako, naročito ako si navikao da se nakon ručka svaki dan zasladiš čokoladicom. Zato sledi 3 saveta: 

1. Izbacuj ga postepeno 

Prvo smanji količine, a zatim potpuno izbaci. Prvih nekoliko dana će telo verovatno krizirati jer mu oduzimaš to malo zadovoljstvo na koje se naviklo, ali ubrzo će ti postati zahvalno. 

2. Koristi alternative 

Ne mislim na žuti šećer, jer on skoro da se i ne razlikuje od belog niti je zdraviji. Mislim na voće poput banane i svežih urmi (ne onih ušećerenih), koje možeš koristiti u receptima za zdravije kolače, ili ih jesti samostalno. 

3. Zaboravi na princip sve ili ništa! 

Jer će na kraju verovatno biti ništa. Dakle, nije strašno da se počastiš jednom u nekoliko dana nečim što sadrži beli šećer, sve dok to nije tvoja rutina. On ti ne može štetiti u tako malim količinama, a ponekad stvarno može popraviti dan.

Nekome je lakše da kad donese odluku, definitivno "preseče". Ali, većina ljudi ne istraje u tako donetim odlukama. Zato preporučujem umerenost u svemu kao rešenje, jer je na kraju najvažniji kumulativni efekat - koliko šećera si uneo na nedeljnom nivou. Samo jako, navijam za tebe!

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.