Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

4 saveta kako da napraviš mesta za ekologiju u svom ormaru

#mentalnozdravlje

4 saveta kako da napraviš mesta za ekologiju u svom ormaru

Tvoj ormar ne treba da bude skladište. Nije lako odvojiti se od stvari koje si nekada voleo/la da nosiš, ali jednom moraš da prelomiš. Neuredan ormar i nemogućnost da pronađeš ono što želiš da obučeš, stvoriće ti osećaj nervoze i nedostatka balansa u životu. Postoji mnogo načina da u svoj garderober uneseš red, a u svoj život harmoniju. Ekološki pritup je nešto što treba primenjivati svuda, pa tako i kada je u pitanju organizacija garderobera i kontrolisanje prekomerne želje za kupovinom. Evo par saveta uz pomoć kojih ćeš moći da pomogneš koliko sebi, toliko i drugima i svojoj okolini, kada su  pitanju šoping i prepuni ormari.

  1. Kupuj stvari koje ćeš imati uz šta da nosiš - Da li ti se već desilo da si kupio/la nešto što ti se jako dopalo, ali prosto nemaš uz šta da ga iskombinuješ. Sigurno jesi! Ali polako, ne bismo to svrstali u jedan od sedam smrtnih grehova. Naš savet tebi jeste da se potrudiš da pri kupovini nekog odevnog predmeta, prvenstveno razmisliš da li ćeš uspeti da ga iskombinuješ sa svojom već postojećom kolekcijom. Ako ne, iskuliraj misao u svojoj glavi da ćeš ipak nekako, na neki magičan način moći da ga uklopiš i produži dalje.
  2. Uvek se zapitaj da li ti je neki komad zaista potreban? Jasno nam je koliko je ponekad teško odoleti svim tim odevnim predmetima u kojima biste zasigurno privlačili pažnju mase. Uvek mislimo da nam treba više, jurimo neke potrebe koje nisu racionalne i ne umemo da postavimo granicu. Zato, sledeći put kada se nađeš u situaciji da nekontrolisano kupuješ i gomilaš bespotrebne komade odeće, stani i zapitajte se. Da li mi ovo stvarno treba ili je ovo samo još jedan moj hir?
  3. Poseti second hand shop – Iako je u društvu duboko ukorenjena stigma da u second hand shop-ove idu samo oni koji su “plićeg” džepa, spremni smo da vas razuverimo da to zaista ne mora biti tako. Ovakve vrste prodavnica postaju sve poznatije i posećenije u svetu, ali i kod nas. Odeća koja možeš naći u second hand shopu ne mora nužno biti polovna. Takođe, tamo možeš pronaći najraznovrsniji asortiman brendova kao i odeću odličnog kvaliteta po niskoj ceni. Zato trk do najbližeg second hand shopa i nemoj se iznenaditi ako iz istog ne izađeš praznih ruku.
  4.  Primerni pravilo: doniraj artikal-kupi artikal - Ukoliko već ne možeš da se iskontrolišeš i veliki si fan mode, evo saveta koji će u tvoj životni prostor uneti sklad i red, a nekome staviti osmeh na lice. Dakle, kombinacija doniranja i kupovine artikala predstavlja savršen način da učiniš uslugu koja je dvosmerna. Sebi ćeš osloboditi prostor koji ćeš moći da popuniš novim modnim kreacijama i dodacima, a nečiji ormar ćeš ispuniti nečim što im je zaista preko potrebno.

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.