Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Za sve muškarce - budite heroji promene

Za sve muškarce - budite heroji promene

Dragi muškarci, 

Želim da vam uputim reči koje dolaze iz dubine srca, koje prepoznaju sve vaše snage i slabosti, reči koje vas podstiču da budete najbolja verzija sebe, ali i da budete autentični, iskreni i nežni. 

Danas stojim ovde ne kao kritičar, već kao prijatelj i podrška, kao neko ko veruje da svako od vas može doprineti stvaranju boljeg i harmoničnijeg sveta. U mnogim kulturama vladali su strogi stereotipi o tome kako muškarci treba da se ponašaju. No vreme je da razmotrimo te obrasce i zajedno radimo na njihovom prevazilaženju. 

Toksična muškost, koja promoviše agresivnost, emocionalnu suzdržanost i dominaciju, ne koristi nikome, naročito ne vama samima. Ona stvara emocionalne barijere i sprečava vas da izrazite svoja osećanja i ranjivost, što vas na kraju može dovesti do unutrašnjeg konflikta i povređivanja sebe i drugih. 

Umesto toga, pozivam vas da prigrlite svoje emocije, da budete hrabri i pokažete svoju ranjivost. Ne bojte se da kažete voljenim osobama koliko vam znače. Nemojte potiskivati strahove, tugu ili nesigurnosti. Isto tako, podržite svoje bližnje, posebno žene, u njihovoj potrazi za jednakim pravima i slobodom. 

Važno je da shvatite kako autentičnost nije znak slabosti, već snage. Kada budete iskreni prema sebi i drugima, stvorićete iskrene veze i podršku, koja će vas obogatiti i osnažiti. Budite otvoreni za različite perspektive i spremni na učenje. 

Nemojte se plašiti da promovišete ravnotežu i međusobno razumevanje među polovima. Vaša uloga u stvaranju ravnopravnog društva je od suštinskog značaja. Podržite svoje partnerke, sestre, majke i prijateljice u njihovim nastojanjima i zajedno radite na postizanju pravde. 

Muškarci, neka vaša muževnost bude zasnovana na empatiji, ljubavi i razumevanju. Neka bude obojena saosećanjem i poštovanjem prema svima, bez obzira na pol, boju kože, religiju ili bilo koju drugu pripadnost ili opredeljenje. 

Neka vaše postupke vode ljubaznost i podrška, a ne dominacija i kontrola. Neka vaši odnosi budu ispunjeni ljubavlju, poštovanjem i uzajamnom podrškom. 

Zajedno možemo graditi svet gde svako od nas ima mesto i priliku da bude jedinstven i ostvari svoj pun potencijal. 

Hvala vam na tome što ste hrabri, saosećajni i spremni da promenite svet nabolje. Vi ste važni i vredni, a svet mogu izmeniti samo heroji promene – budite to vi. 

S ljubavlju, 
vaša Gala

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.