Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Za sve muškarce - budite heroji promene

Za sve muškarce - budite heroji promene

Dragi muškarci, 

Želim da vam uputim reči koje dolaze iz dubine srca, koje prepoznaju sve vaše snage i slabosti, reči koje vas podstiču da budete najbolja verzija sebe, ali i da budete autentični, iskreni i nežni. 

Danas stojim ovde ne kao kritičar, već kao prijatelj i podrška, kao neko ko veruje da svako od vas može doprineti stvaranju boljeg i harmoničnijeg sveta. U mnogim kulturama vladali su strogi stereotipi o tome kako muškarci treba da se ponašaju. No vreme je da razmotrimo te obrasce i zajedno radimo na njihovom prevazilaženju. 

Toksična muškost, koja promoviše agresivnost, emocionalnu suzdržanost i dominaciju, ne koristi nikome, naročito ne vama samima. Ona stvara emocionalne barijere i sprečava vas da izrazite svoja osećanja i ranjivost, što vas na kraju može dovesti do unutrašnjeg konflikta i povređivanja sebe i drugih. 

Umesto toga, pozivam vas da prigrlite svoje emocije, da budete hrabri i pokažete svoju ranjivost. Ne bojte se da kažete voljenim osobama koliko vam znače. Nemojte potiskivati strahove, tugu ili nesigurnosti. Isto tako, podržite svoje bližnje, posebno žene, u njihovoj potrazi za jednakim pravima i slobodom. 

Važno je da shvatite kako autentičnost nije znak slabosti, već snage. Kada budete iskreni prema sebi i drugima, stvorićete iskrene veze i podršku, koja će vas obogatiti i osnažiti. Budite otvoreni za različite perspektive i spremni na učenje. 

Nemojte se plašiti da promovišete ravnotežu i međusobno razumevanje među polovima. Vaša uloga u stvaranju ravnopravnog društva je od suštinskog značaja. Podržite svoje partnerke, sestre, majke i prijateljice u njihovim nastojanjima i zajedno radite na postizanju pravde. 

Muškarci, neka vaša muževnost bude zasnovana na empatiji, ljubavi i razumevanju. Neka bude obojena saosećanjem i poštovanjem prema svima, bez obzira na pol, boju kože, religiju ili bilo koju drugu pripadnost ili opredeljenje. 

Neka vaše postupke vode ljubaznost i podrška, a ne dominacija i kontrola. Neka vaši odnosi budu ispunjeni ljubavlju, poštovanjem i uzajamnom podrškom. 

Zajedno možemo graditi svet gde svako od nas ima mesto i priliku da bude jedinstven i ostvari svoj pun potencijal. 

Hvala vam na tome što ste hrabri, saosećajni i spremni da promenite svet nabolje. Vi ste važni i vredni, a svet mogu izmeniti samo heroji promene – budite to vi. 

S ljubavlju, 
vaša Gala

Ostali saveti

Kako izaći iz toksične veze?

Kako izaći iz toksične veze?

POV: ono kad nemaš sreće sa cimerima

POV: ono kad nemaš sreće sa cimerima

Power of power naps

Power of power naps

Mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole

Mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole

Rastavljeni, ali ipak povezani…Ipak rastavljeni

Rastavljeni, ali ipak povezani…Ipak rastavljeni

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.