Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Više od godinu dana imam redovne odnose sa dečkom, ali još uvek nisam dožievela orgazam. Šta nije u redu sa mnom?

Više od godinu dana imam redovne odnose sa dečkom, ali još uvek nisam dožievela orgazam. Šta nije u redu sa mnom?

Mnoge žene, pa samim tim i devojke, suočavaju se sa ovim “problemom”. U najvećem broju slučaja to ne znači da u njihovim telima postoji problem. Barijera orgazmu može biti osećaj srama, nepoznati osećaj koji izaziva neorijatnost ili jednostavno nepovezanost sa sopstvenim telom i partnerom. 

Moj prvi savet je da se ne opterećuješ pitanjem ‘Kad ću i da li ću ikada doživeti orgazam?’. Rekla bih da tvoj cilj treba biti uživanje sa partnerom (ili samom sobom), a nikako orgazam sam po sebi. Ukoliko se dovoljno opustiš i prepustiš uživanju, veće su šanse da će doći do orgazma. 

Otvoreno razgovaraj sa svojim partnerom o tome šta želiš, šta ti prija, a šta ne. Potpuno je okej da istražujete zajedno i da jedno drugo navodite na ono čemu težite. Ako smatrate da će biti od pomoći, sex-toys su svakako dobrodošle. Usresredi se na lepotu intimnosti i istraživanja sopstvenog tela. Na linku smo pisali o tome, pa čekiraj ako već nisi. 

Naravno, kao što uvek kažem, razogvor sa stručnim licem - u ovom slučaju ginekologom svakako jeste jedan korak bliže ka rešavanju nedoumica.

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.