Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Ultimativni vodič za istraživanje svoje seksualnosti

#kontracepcija #seks

Ultimativni vodič za istraživanje svoje seksualnosti

Još je Frojd početkom dvadesetog veka proučavao ljudsku seksualnost i njenu ulogu u psihološkom razvoju ličnosti. Istraživanje svoje seksualnosti može biti interesantno, privlačno i poželjno, ne uvek isprobano jer su neki od nas manje a neki više povučeni i stidljivi. Ono ne mora da podrazumeva čestu promenu partnera, što jeste jedna forma rizičnog ponašanja koje povećava mogućnosti od dobijanja polno prenosivih bolesti.

Ako misliš da si do sada već iskusan/na, da si isproba/lao sve što je bilo da se isproba, ali i dalje nisi zadovoljan/na i ne znaš šta ćeš ili nemaš dovoljno iskustva i želiš više ili ne znaš gde bi dalje - donosim ti ultimativni vodič kako da se restartuješ i otkriješ ponovo svoju seksualnost.

Evo kako da, korak po korak, uđeš u proces svog istraživanja. Svako je individua za sebe i neke korake si već prošao/la ili ćeš preskočiti, neke ćeš izbaciti, a neke druge koje nisam navela ćeš dodati. Imaj na umu samo jedno - tvoje zdravlje je na prvom mestu i ni jedan užitak nije vredan oboljevanja od polno prenosivih bolesti. 

Prati ove korake:

  1. Masturbacija - Prvo i osnovno pravilo: umešaj sopstvene ruke u proces. Kada ti postane prijatno sa sobom, biće ti prijatnije i sa partnerom. Popij čašu vina, upali mirisnu sveću - napravi sebi atmosferu, ako ti je tako lakše. Sve je dozvoljeno u svoja četiri zida.
  2. Fantaziranje - Kad uhvatiš sebe da imaš slobodnog vremena, maštaj: gde, šta, kako, koliko. I ostala pitanja.
  3. Razmišljaj ko te privlači - Neko je 100% siguran u pol koji ga privlači. Neko se nekad i zapita ili zbuni. A imaš i kul testove da odradiš, na primer ovaj.
  4. Pronađi partnera za eksperimentisanje - Prva tri koraka vezana su isključivo za tebe. Sada je “partner in crime” vreme. Možda si već u vezi i sve je super. Možda želiš nešto novo da probaš. Ako si u vezi, razgovaraj sa partnerom. Ako nisi i imaš potencijalnog kandidata - opet razgovaraj. Ako nemaš potencijalnog kandidata - onda si u potrazi i opet ćeš morati da razgovaraš. Dobra komunikacija je ključ.
  5. Obrazuj se - Da li o tehnikama masturbacije, vrstama seksualnosti, pozama ili najvažnije - rizicima koji postoje kad pređeš na korake izvan svoja četiri zida - polno prenosive bolesti. Istraži sve o savremenim metodama kontracepcije.
  6. Prihvati neizvesnost - Nešto što ti se dopalo u fazi fantaziranja, možda više ne bude toliko privlačno kad probaš ili ćeš probati nešto što misliš da ti se nikada ne bi svidelo, a dopadne ti se. Neizvesnost je uvek prisutna i ostani otvoren/na ka tome.
  7. Odvoji vremena za samorefleksiju - Revidiraj svoje misli, prethodna iskustva i sve ono što želiš da iskusiš i pronađi svoj vajb.
  8. Isprobaj nešto novo - Kad prođeš sve prethodne korake i čekiraš ih - sad je tvoje vreme da zablistaš.
  9. I probaj ponovo - Keep on trying!

Ostali saveti

Galina godina pauze

Galina godina pauze

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.