Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Šta treba da izbegavaš u pretprazničnom periodu?

Šta treba da izbegavaš u pretprazničnom periodu?

Iščekivanje praznika obojeno je novogodišnjim svetlucavim ukrasima, mirisom kuvanog vina i poznatih tonova pesama karakterističnih za ovaj period. Pored toga tu je i potraga za poklonima, planiranje dočeka Nove godine, uz dodatnu zbrku koju u tvojoj glavi sigurno pravi i panedemija. Kombinacija brige, užurbanosti i šarenila prazničnog raspoloženja sigurno ima bar nekog uticaja na tvoje mentalno zdravlje. Zbog toga ti dajemo nekoliko saveta kako bi ti predstojeći period bio što prijatniji:

 

  1. Previše jela i pićapraznična trpeza puna najrazličitijih ukusa naprosto mami da prekršiš sva pravila kada je ishrana u pitanju. I to je ok, potrebno je sebi dati oduška, pogotovo posle ovako teške godine. Važno je samo pronaći idealnu meru jer preterivanje u bilo čemu, makar to bili i omiljeni kolači, sigurno neće prijati tvom organizmu. Potrudi se da jedeš i piješ samo onoliko koliko ti je zaista potrebno, a ako ponekad osetiš potrebu da malčice preteraš, to je u redu, sve dok si pažljiv/a prema svom zdravlju.
  2. Nekontrolisana kupovina – ovo je period poklona i darivanja, kako dragim ljudima, tako i sebi. Na svakom koraku su reklame o novogodišnjim popustima, akcijama koje nije lako izbeći. Pokušaj da kupiš samo ono što ti je zaista potrebno, bez preterivanja, jer uvek bi trebalo kupovati promišljeno i kontrolisano, a posebno u ovoj godini koja finansijski izazov za sve nas. Razmisli o ideji da umesto kupovine dragim osobama pokloniš ono što si sam/a napravio/la, to će ih sigurno mnogo obradovati!
  3. Suvišne informacije – ove godine si verovatno dobio/la  više informacija nego što si želeo/la, i to najčešće onih koje podstiču zabrinutost povodom pandemije korona virusa. Zato daj sve od sebe da pronađeš idealnu ravnotežu kada biraš informacije koje saznaješ. Budi u toku sa najnovijim zdravstvenim preporukama i vestima, ali se potrudi i da sačuvaš sebe od preteranog izlaganja bilo čemu što bi moglo da te uznemiri. Posveti dovoljno vremena i onim lepim stvarima koje rasterećuju poput gledanja omiljenih serija, filmova, dokumentaraca ili slušanja muzike kako bi u Novu godinu ušao/la uz manje zabrinutosti, a više smeha i radosti!

Ostali saveti

Kad stomak zakaže

Kad stomak zakaže

Iskoristi supermoći za prevazilaženje stresa tokom ispitnog roka

Iskoristi supermoći za prevazilaženje stresa tokom ispitnog roka

Dlake nisu first world problem

Dlake nisu first world problem

Pokidan ispitni rok powered by Gala

Pokidan ispitni rok powered by Gala

Ljubi leto, ali (ne) ljubi i Gala

Ljubi leto, ali (ne) ljubi i Gala

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.