Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Šta treba da izbegavaš u pretprazničnom periodu?

Šta treba da izbegavaš u pretprazničnom periodu?

Iščekivanje praznika obojeno je novogodišnjim svetlucavim ukrasima, mirisom kuvanog vina i poznatih tonova pesama karakterističnih za ovaj period. Pored toga tu je i potraga za poklonima, planiranje dočeka Nove godine, uz dodatnu zbrku koju u tvojoj glavi sigurno pravi i panedemija. Kombinacija brige, užurbanosti i šarenila prazničnog raspoloženja sigurno ima bar nekog uticaja na tvoje mentalno zdravlje. Zbog toga ti dajemo nekoliko saveta kako bi ti predstojeći period bio što prijatniji:

 

  1. Previše jela i pićapraznična trpeza puna najrazličitijih ukusa naprosto mami da prekršiš sva pravila kada je ishrana u pitanju. I to je ok, potrebno je sebi dati oduška, pogotovo posle ovako teške godine. Važno je samo pronaći idealnu meru jer preterivanje u bilo čemu, makar to bili i omiljeni kolači, sigurno neće prijati tvom organizmu. Potrudi se da jedeš i piješ samo onoliko koliko ti je zaista potrebno, a ako ponekad osetiš potrebu da malčice preteraš, to je u redu, sve dok si pažljiv/a prema svom zdravlju.
  2. Nekontrolisana kupovina – ovo je period poklona i darivanja, kako dragim ljudima, tako i sebi. Na svakom koraku su reklame o novogodišnjim popustima, akcijama koje nije lako izbeći. Pokušaj da kupiš samo ono što ti je zaista potrebno, bez preterivanja, jer uvek bi trebalo kupovati promišljeno i kontrolisano, a posebno u ovoj godini koja finansijski izazov za sve nas. Razmisli o ideji da umesto kupovine dragim osobama pokloniš ono što si sam/a napravio/la, to će ih sigurno mnogo obradovati!
  3. Suvišne informacije – ove godine si verovatno dobio/la  više informacija nego što si želeo/la, i to najčešće onih koje podstiču zabrinutost povodom pandemije korona virusa. Zato daj sve od sebe da pronađeš idealnu ravnotežu kada biraš informacije koje saznaješ. Budi u toku sa najnovijim zdravstvenim preporukama i vestima, ali se potrudi i da sačuvaš sebe od preteranog izlaganja bilo čemu što bi moglo da te uznemiri. Posveti dovoljno vremena i onim lepim stvarima koje rasterećuju poput gledanja omiljenih serija, filmova, dokumentaraca ili slušanja muzike kako bi u Novu godinu ušao/la uz manje zabrinutosti, a više smeha i radosti!

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.