Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Sedam stvari koje treba da rešiš pre braka

Sedam stvari koje treba da rešiš pre braka

Sigurna sam da ti je barem u jednoj vezi palo na pamet To je to! Pravo da ti kažem – i meni je. Sa svakom novom vezom sam pomislila i na brak. Nekada sam čak i idealizovala vezu, a tek posle raskida uvidela da i nije bilo toliko sjajno. Kroz svaku vezu rastemo i bolje upoznajemo sebe, ali kako da znaš da si za naredni korak? 

Baš zato danas sa tobom delim 7 važnih situacija koje treba da prođeš, o kojima bi bilo dobro da razmisliš ili promeniš nešto u vezi s njima pre nego što klekneš, hoću reći – kažeš „Da!” 

1. Živi neko vreme solo. Na ovaj način ćeš najbolje upoznati sebe. Šta voliš da radiš? Kada ustaješ? Jelʼ ti glupo da kupuješ WC papir u prodavnici? Kada bacaš đubre? Jelʼ ti okej da se ne pomeriš ceo dan iz kreveta? Koje su tvoje dobre, a koje loše navike? Šta te stravično nervira? Jelʼ ti kul da kuvaš ili samo poručuješ dostavu? Koje su tvoje granice? Gde možeš da napraviš kompromis, a gde ne možeš? I za kraj: jelʼ ti okej da budeš solo sa sobom? 

2. Dejtuj. Instaliraj Tinder. Živimo u digitalnoj eri, potpuno je legit da nekog upoznaš onlajn. Idi na što više dejtova, jer ćeš kroz njih još bolje upoznati sebe. 

3. Skontaj šta ti je zaista važno... i u životu i kod partnera. Svi smo prošli kroz prvih nekoliko meseci ljubavnog slepila i tada nismo skroz svoji. Kada taj period prođe, tek onda krenu da isplivavaju sve važne teme u kojima se možda i ne podudarate. Tada je pravo vreme da ta pitanja rešite, jer ako neko od vas dvoje voli, a neko ne voli da putuje; neko ima veći, a neko manji libido; neko želi decu, neko ne; neko hoće da ostane u zemlji, neko želi da živi u inostranstvu – to sve može biti izazov u dinamici veze u budućnosti. I na kraju, povod za razvod često budu pitanja koja se nisu rešila u prvih šest meseci veze. 

4. To što je neko dobar ne znači da je dobar za tebe. Nekada ti prividno deluje da si u „najboljoj vezi na svetu” – sve je okej, nema svađe, nema rasprava, sve teče, oboje ste dobre osobe... ali ništa se nije pomerilo s mrtve tačke. Usedeli ste se u zoni komfora, svaki dan je isti i ni makac. Sjajan tajming da se zapitaš: da li zaista želim ovakav život? 

5. Reši odnos s novcem. Prvo sa sobom, a onda i u odnosu sa drugom osobom. Stabilan odnos s novcem je jako važan kako za tebe, tako i za budućnost odnosa. 

6. Kakvo ti je okruženje, takav ti je život. Svi mi volimo svoje prijatelje. Pred njima smo se „ogolili” mnogo pre nego pred osobom sa kojom smo u vezi... Oni su nas videli kada smo plakali, kada smo postigli neki uspeh, i u dobrim i u lošim situacijama, u pijanstvu i na ispitima... ali da li smo od njih dobili podršku i odobrenje za to ko smo? Jako je važno da dođeš do tog osećaja da si osoba koja je prihvaćena baš takva kakva jeste.

7. Život ne prestaje kada uđeš u brak! Ako pored sebe imaš pravu osobu, tada se samo nastavlja, ali udvoje. Ne prestaju putovanja, izlasci, bioskopi, pozorišta, koncerti, hobiji, jer niko ne traži to od tebe! Pusti to što bumeri imaju mindset da je „kraj života kada se venčaš” – to slušamo na slavama od kada je sveta i veka. Nastavite da se zezate zajedno, radite omiljene stvari, dejtujte. Samo nastavite dalje!

I ne zaboravi – svaki odnos, a ne samo brak, dvosmerna je ulica. Za ulazak u bračne vode nije potrebna samo ljubav prema drugome, već i ljubav prema sebi.

Ostali saveti

Galina godina pauze

Galina godina pauze

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.