Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Rastavljeni, ali ipak povezani…Ipak rastavljeni

Rastavljeni, ali ipak povezani…Ipak rastavljeni

Nekada davno (prošlog leta), na tropskoj obali (u Crnoj Gori), upoznala sam njega. Danac, visok, plav, loknaste kose, sa neodoljivo romantičnim osmehom – moj Aksel. Bilo je to vrelo leto. Nakon deset romantičnih dana, nismo želeli da se završi. Odlučili smo da započnemo vezu – na daljinu. On u Kopenhagenu, a ja, pa… u Beogradu. U početku je bilo uzbudljivo i zanimljivo. Zajedno smo dočekali Novu godinu u Kopenhagenu. Neverovatno. Posećivao me je u Beogradu i jako mu se dopao. Ali… Ispostavilo se da kod mene važi ona „Daleko od očiju, daleko od srca”. Rastali smo se nakon pet meseci. Bilo je to divnih pet meseci, međutim, shvatila sam da je za mene ta daljina nepremostiva. Dugo sam se loše osećala zbog toga, a onda najzad shvatila da krivica što veza nije uspela nije ni moja ni njegova. Jednostavno, daljina je bila previše za oboje. 

Iako se rastanak u vezi na daljinu činio jednim od najtežih iskustava u mom životu, s vremenom sam shvatila da sam iz tog neuspeha izvukla neprocenjive lekcije o sebi i svojim emocionalnim potrebama

Prvo što sam naučila je da sam izdržljivija nego što sam mislila. Veza na daljinu zahteva ogroman napor, emocionalni i fizički. Svakog dana mi je nedostajalo fizičko prisustvo Aksela, ali sam naučila kako da se nosim s tim. Shvatila sam da mogu prebroditi teške trenutke i izrasti iz njih kao jača osoba. 

Takođe sam naučila koliko mi je važna emocionalna podrška. Kada je veza na daljinu postajala izazovna, shvatila sam koliko mi znači podrška prijatelja i porodice. Spoznala sam kako da otvorim svoje srce i podelim svoje emocije s drugima, a tako sam izgradila dublje i iskrenije odnose sa ljudima oko sebe. 

Ova veza mi je pomogla i da bolje razumem vlastite potrebe i želje u odnosu. Shvatila sam da je važno biti sa nekim ko se može uklopiti u toj životni stil i da ne postoje čarobni recepti za uspešnu vezu. Svaka veza je jedinstvena, a na meni jeda pronađem nekoga ko mi odgovara na svim nivoima. 

Najvažnije od svega – iz ove neuspele veze na daljinu naučila sam da ne treba da se osećam loše zbog toga što ona nije uspela. Veze su složene, a neuspeh jedne ne znači da će i svaka naredna fejlovati. Ovo iskustvo mi je pomoglo da rastem i razvijam se kao individua. Da shvatim kako sam vredna ljubavi i da zaslužujem odnos koji će mi doneti sreću i ispunjenje. 

Iako je neuspela veza na daljinu bila bolna, zahvalna sam na svim lekcijama koje sam iz nje izvukla. Otkrila sam mnogo o sebi i svojim potrebama, što će mi pomoći da budem srećnija i zadovoljnija u budućim odnosima.

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.