Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Planeta zemlja – par saveta kako je sačuvati

Planeta zemlja – par saveta kako je sačuvati

Da je planeta u velikom problemu,  sigurno vrlo dobro znaš., A da li znaš na koji način da joj pomogneš. Postoje ti mali postupci koji puno znače, a mi ti u nastavku navodimo primere nekih od njih. Probaj da ih svakodnevno primenjuješ i možeš mnogo doprineti tome da naša jedna jedina planeta bude bar malo zdravija. J

  1. Znaš kako izgleda kada pukne cev u tvojoj ulici i ostaneš bez vode na par sati. Tek tada zaista shvatiš da si bespomoćan/na jer ti je voda potrebna, ama baš, za SVE. Dok se cela planeta suočava sa krizom snabdevanja vode, ti probaj da je ŠTEDIŠ tako što ćeš: ugasiti slavinu dok pereš zube, stavljaš šampon na kosu/telo ili dok deterdžentom glancaš sudove. 
  2. Posadi biljku – kad god i gde god ti se za to ukaže prilika. O značaju koji biljke imaju za zdraviju planetu ne moramo da ti pričamo, ali možemo te svakako podsetiti na to koliko je važno da se s vremena na vreme setiš da to i učiniš. Na linku možeš pronaći listu biljaka koje kada jednom zasadiš mogu cvetati duži niz godina.
  3. Nije sramota baciti i tuđe smeće – ne sumnjamo da si odgovorna osoba kada je bacanje smeća u pitanju. Veoma je ohrabrujuća činjenica da su mlađe generacije i te kako osvešćene kada je u pitanju zaštita životne sredine. Zato njenom očuvanju možeš doprineti i tako što ćeš pokupiti i baciti tuđe smeće. Možda će tada i osoba koja to nije učinila osetiti potrebu da sledeći put smeće sama baci.
  4. Doniraj staru garderobu – kada vidiš da ti je orman prepun i da postoje stvari koje sigurno više nikada nećeš obući, doniraj je onima kojima je zaista potrebna. Naravno ovo podrazumeva da je tvoja garderoba i dalje nosiva. Ukoliko već ne možeš da se otrgneš kandži konzumerizma, ne zatrpavaj planetu i ne bacaj u kontejner ono što nekome zaista može koristiti. Garderobu možeš donirati i nekome koga lično poznaješ, a ukoliko to nije slučaj dajemo ti link sa listom organizacija i institucija koje prihvataju donaciju polovne odeće.

Ostali saveti

Kad stomak zakaže

Kad stomak zakaže

Iskoristi supermoći za prevazilaženje stresa tokom ispitnog roka

Iskoristi supermoći za prevazilaženje stresa tokom ispitnog roka

Dlake nisu first world problem

Dlake nisu first world problem

Pokidan ispitni rok powered by Gala

Pokidan ispitni rok powered by Gala

Ljubi leto, ali (ne) ljubi i Gala

Ljubi leto, ali (ne) ljubi i Gala

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.