Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Planeta zemlja – par saveta kako je sačuvati

Planeta zemlja – par saveta kako je sačuvati

Da je planeta u velikom problemu,  sigurno vrlo dobro znaš., A da li znaš na koji način da joj pomogneš. Postoje ti mali postupci koji puno znače, a mi ti u nastavku navodimo primere nekih od njih. Probaj da ih svakodnevno primenjuješ i možeš mnogo doprineti tome da naša jedna jedina planeta bude bar malo zdravija. J

  1. Znaš kako izgleda kada pukne cev u tvojoj ulici i ostaneš bez vode na par sati. Tek tada zaista shvatiš da si bespomoćan/na jer ti je voda potrebna, ama baš, za SVE. Dok se cela planeta suočava sa krizom snabdevanja vode, ti probaj da je ŠTEDIŠ tako što ćeš: ugasiti slavinu dok pereš zube, stavljaš šampon na kosu/telo ili dok deterdžentom glancaš sudove. 
  2. Posadi biljku – kad god i gde god ti se za to ukaže prilika. O značaju koji biljke imaju za zdraviju planetu ne moramo da ti pričamo, ali možemo te svakako podsetiti na to koliko je važno da se s vremena na vreme setiš da to i učiniš. Na linku možeš pronaći listu biljaka koje kada jednom zasadiš mogu cvetati duži niz godina.
  3. Nije sramota baciti i tuđe smeće – ne sumnjamo da si odgovorna osoba kada je bacanje smeća u pitanju. Veoma je ohrabrujuća činjenica da su mlađe generacije i te kako osvešćene kada je u pitanju zaštita životne sredine. Zato njenom očuvanju možeš doprineti i tako što ćeš pokupiti i baciti tuđe smeće. Možda će tada i osoba koja to nije učinila osetiti potrebu da sledeći put smeće sama baci.
  4. Doniraj staru garderobu – kada vidiš da ti je orman prepun i da postoje stvari koje sigurno više nikada nećeš obući, doniraj je onima kojima je zaista potrebna. Naravno ovo podrazumeva da je tvoja garderoba i dalje nosiva. Ukoliko već ne možeš da se otrgneš kandži konzumerizma, ne zatrpavaj planetu i ne bacaj u kontejner ono što nekome zaista može koristiti. Garderobu možeš donirati i nekome koga lično poznaješ, a ukoliko to nije slučaj dajemo ti link sa listom organizacija i institucija koje prihvataju donaciju polovne odeće.

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.