Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Par saveta kako da poboljšaš svoje veštine

#mentalnozdravlje #odmor

Par saveta kako da poboljšaš svoje veštine

Svi danas živimo užurbane živote, mnogo informacija nam je dostupno kako na internetu tako i van njega. Jako je bitno da umemo da razdvojimo prave i kvalitetne informacije. Zahvaljujući internetu mnogo je lakše unaprediti svoja znanja i veštine. Pre nego što potrošiš gomilu novca, na netu potraži besplatne kurseve, radionice, dobro rešenje za unapređivanje svojih veština je i stručna praksa. Potrebna je samo želja, danas izgovora više nemamo! 

Veštine koje su uvek in i koje nikada neće zastareti:

  1. Digitalna era! Danas je must have da savladaš Microsoft Office paket, ali pored toga bilo koja druga oblast da te zanima bilo da je dizajn, društvene mreže, fotografija, muzika ili finansije, sve to možeš naći besplatno ili po povoljnim cenama na platformama za online edukaciju: Coursera, Udemy, Skillshare ili ukoliko ti je engleski problem, imaš i domaću platformu Kampster.
  2. Jezici! Da se ne bi izgubio u prevodu neophodno je znanje engleskog jezika, a pored engleskog nije na odmet znati još neki jezik. Platforme i aplikacije za online učenje jezika: Perfectly Spoken, Duolingo, Memrise
  3. Na samom vrhu veština, koje bi trebao savladati, nalazi se komunikacija, medijska i digitalna pismenost, javni nastup. Sve ove navedene soft skills, a i mnoge druge su bitne za tvoj lični razvoj i napredak u karijeri. Njih možeš steći na raznim radionicama i edukacijama koje su uglavnom besplatne, kao na primer Soft Skills Academy. Najbolje je da se fokusiraš na rad studentskih organizacija, tamo ćeš naći dosta besplatnih radionica.  
  4. Mozak je mišić, zato vežbaj! Svi mi možemo da poboljšamo svoje kreativne sposobnosti. Postavljaj pitanja, probudi svoju radoznalost, čitaj različitu literaturu, gledaj filmove, oprobaj se u slikarstvu, istražuj! Pusti mašti na volju! 
  5. Dve, tri, četiri.. glave su pametnije od jedne! Razvijaj svoj timski duh! Ne znamo svi sve. Zato, uči od drugih i neka drugi uče od tebe. To je jedan od sigurnih načina da razviješ svoje veštine i proširiš svoje znanje. Ne ustručavaj se da organizuješ za svoje društvo i njihove poznanike kuglanje, pikado, bilijar ili paintball. Nikad ne znaš šta možeš novo saznati dok se zabavljaš.

Zapamti, vreme koje investiraš u svoje znanje nikad nije izgubljeno!

Ostali saveti

Kako izaći iz toksične veze?

Kako izaći iz toksične veze?

POV: ono kad nemaš sreće sa cimerima

POV: ono kad nemaš sreće sa cimerima

Za sve muškarce - budite heroji promene

Za sve muškarce - budite heroji promene

Power of power naps

Power of power naps

Mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole

Mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.