Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Nova akademska godina – bring it on!

Nova akademska godina – bring it on!

Čistiti godinu na vreme i ne propustiti ni jednu žurku? Nemoguća misija. Ali svi znamo tu jednu osobu kojoj uspeva. Nakon što sam zacrtala sebi cilj, i ja, tvoja Gala, sam upisana na taj spisak wunderkind-ova. U nastavku teksta ću ti otkriti svoju tajnu kako da uzmeš najviše što nude i fakultet i provod. 

  1. Informiši se o predmetima. Sakupi što više informacija o svakom predmetu koji slušaš te godine. Od starta ćeš znati koji će ti zadati najviše glavobolje i oduzeti najviše vremena. Savetujem da te ne ostavljaš za kraj! 
  2. Disciplina! Ne čekaj popravne termine za predispitne obaveze. Odredi sebi nagradu za svaki ispoštovan redovan rok, jer, da se ne lažemo, mrzeće te da učiš tamo pred praznike/tokom vrelih letnjih dana. Imala sam običaj da nakon svakog kolokvijuma sednem na piće sa kolegama – realno sam zaslužila. 
  3. Pokaži inicijativu! Profesori vole kada im studenti traže dodatnu literaturu (ja sam uzimala bar da je prelistam) i pomoć u razjašnjavanju gradiva. Ovo je prečica da te profesori zapamte, što je uglavnom veliki plus i olakšavajuća okolnost na samom ispitu (čitaj možda ti progledaju kroz prste). 
  4. Ne dozvoli sebi burnout. Kada vidiš da ne ide, nemoj da forsiraš. Ipak smo mi društvena bića i normalno je da vikendom želiš da izađeš. Ali, balansiraj. Ako izlaziš svako veče na žurku, balans je narušen i teško da ćeš uspeti sve. 
  5. Odredi prioritete. Nekad je okej izabrati izlazak umesto učenja. Neki koncerti, ekskurzije ili putovanja generalno su one in a life time opportunities, a rokova je više. Zato ih iskoristi sve koji su na raspolaganju da bi kombinovao druženje i učenje. 

Kada jednom uhvatiš ritam, biće ti mnogo lakše. Uz dobru organizaciju, važna je i motivacija. Nadam se da će ti ovo pomoći da maksimalno uživaš u svojim studentskim danima, za mene možda i najboljem periodu života!

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.