Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Nikada nisam išla kod ginekologa i jako se plašim. Help!

Nikada nisam išla kod ginekologa i jako se plašim. Help!

Najveći strah kao posledica gledanja xy high school filmova – da me pred mamom pita da li sam seksualno aktivna??? Pazi ovako, svi se nečega plašimo, bilo da je čeprkanje po zubnim ili nekim drugim šupljinama u pitanju. 

Važno je da stvari postaviš ovako – i ginekolog je doktor i on je tu da ti pomogne. Zašto bi imala strah od nekoga ko želi da ti pomogne? Možda stid – dobro, to malo i razumem ali želim da te ubedim u to da ovde nema mesta stidu jer ti posećuješ ginekologa da proveri tvoje zdravlje, a ne da ocenjuje tvoj izgled (mada ni to niko nema pravo), da li si lepo izdepilirana, da li si uopšte izdepilirana, imaš li celulita i slično. Zdravlje je u pitanju i tu strah i stid nestaju

Ono što bih ti ja udelila kao savet jeste to da postoje ginekolozi koji su malo nežniji i oni koji to nisu, oni koji će jednoj pacijentkinji odgovarati, drugoj neće, sve je individualno… zato, predlažem da nekog iz svog okruženja pitaš za preporuku kojeg ginekologa da posetiš. Drugaricu, sestru, mamu, nekoga ko već ima iskustvo iz prve ruke. Njihovi saveti će ti dobro doći, pogotovo za prvi pregled. I naravno, javi kako si prošla :)
A u međuvremenu, poseti link i poslušaj savete stručnog lica. 

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.