Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Kako se oporaviti nakon festivala?

Kako se oporaviti nakon festivala?

Nakon nezaboravnog provoda na festivalu sledi oporavak. Celonoćno plesanje, piće i gužva mogu biti iscrpljujući… Na sreću, Gala je već iskusan igrač na festivalima i spremila je par saveta za vas! 

1. Hidrirajte se! 

Možda niste imali flašicu vode pri ruci celo veče, popili ste dva-tri pića i sada vas malo boli glava… Najverovatnije ste dehidrirani, a tada jedino rešenje jeste – voda. Obična voda će biti dovoljna, ali i kokosova voda ili neko sportsko piće su dobar izbor. Sportska pića će vam obezbediti i elektrolite koji vam fale. Možda kafa u ovom trenutku zvuči kao sjajna ideja, međutim, ona vas može još više dehidrirati, pa se bolje držite blagih biljnih čajeva.

2. Odmarajte! 

Nakon đuskanja do duboko u noć verovatno imate blagu upalu mišića i stopala vas ubijaju. Kombinacija hladnog i toplog tuša da vam malo proradi cirkulacija, čista posteljina, možda navučene zavese ili spuštene roletne i jedan kvalitetan beauty sleep, uz dobru hidrataciju… iii za par ste kao novi! 

3. Treba vam izbalansiran obrok! 

Možda jeste najlakše naručiti jednu gurmansku pljeskavicu, pojesti je za dva minuta i vratiti se u krevet, ali to ne zvuči tako dobro vašem premorenom organizmu. Najbolja opcija: prvo supica, zatim neka lagana salata i piletina ili riba. Nemojte se zatrpavati hranom, vaš organizam je trenutno fokusiran na oporavak. 

4. Pažljivo sa lekovima protiv bolova! 

Ako ni voda, ni san, ni supica ne pomažu, ostaju vam lekovi protiv bolova. Svakako budite pažljivi i pratite uputstva za njihovu upotrebu. Lekovima je potrebno određeno vreme da počnu da deluju, a kod nekih je obavezno pojesti nešto pre uzimanja kako bi efekat bio što učinkovitiji. 

5. Provedite vreme sa dragim ljudima! 

Na festivalu možete upoznati puno zanimljivih ljudi i tako isprazniti socijalne baterije. Zato je bitno da sutradan date sebi malo oduška i provedete neko vreme sami ili u društvu svojih prijatelja. Ponekad je lepo i samo ćutati u društvu. 

Ipak, Gala vas podeća na onu staru narodnu – bolje sprečiti nego lečiti. Ali ako niste u mogućnosti da sprečite, onda ovde imate sjajne savete kako da lečite.

Ostali saveti

Kad stomak zakaže

Kad stomak zakaže

Iskoristi supermoći za prevazilaženje stresa tokom ispitnog roka

Iskoristi supermoći za prevazilaženje stresa tokom ispitnog roka

Dlake nisu first world problem

Dlake nisu first world problem

Pokidan ispitni rok powered by Gala

Pokidan ispitni rok powered by Gala

Ljubi leto, ali (ne) ljubi i Gala

Ljubi leto, ali (ne) ljubi i Gala

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.