Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Kako do uspeha na prijemnom?

Kako do uspeha na prijemnom?

Kraj srednje škole je jedan veliki događaj. Rastanak sa društvom, okruženjem, na kraju krajeva i profesorima, a nakon svega toga dolazi prijemni ispit za fakultet. Sigurna sam da ti iz ovog ugla prijemni izgleda strašno i pakleno, ali ne brini, ovde sam da ti olakšam i dam nekoliko saveta kako da iskidaš na testu, bez frke i panike. 

1. Počni da učiš na vreme – Realno, u srednjoj smo svi učili noć pred kontrolni. Prijemni je NE MO GU ĆE spremiti za jednu noć. Nadam se da si počeo/la da učiš na vreme, jer ukoliko se na posao baciš tik pred prijemni, zapamtićeš samo deliće gradiva, što je nedovoljno da položiš. 
2. Kreni na pripremnu nastavu – Većina fakulteta organizuje pripremnu nastavu u junskom terminu. Bilo bi dobro da se raspitaš o tome, jer tu nastavu drže profesori koji sastavljaju testove, što ti ide u prilog. Usput, upoznaćeš dosta budućih koleginica i kolega. 
3. Na dan prijemnog obavezno proveri da li su tu sva dokumenta – Deluje kao sitnica, ali uopšte nije tako, bez potrebnih dokumenata ne možeš izaći na polaganje. Tako da obavezno proveri na sajtu fakulteta šta ti je sve potrebno i spakuj. 
4. Dobro se naspavaj noć pred prijemni – Sleep to remember, remember to sleep. I vrapci na grani znaju koliko je važna uloga sna kada je učenje u pitanju. Dan pred prijemni nemoj učiti ništa, a uveče zgrabi 8 sati sna. 
5. Dobro doručkuj na dan prijemnog – Babe su u pravu za ovo, mozak ne funkcioniše na prazan stomak! 

Znam da ti prijemni u ovom trenutku deluje kao prepreka koja se jako teško prelazi. Zapravo, on je ulaznica za najlepši deo života – studiranje. Kada upišeš faks, videćeš da je sva ova briga oko prijemnog koju osećaš sada bila smešna. Do tada, veruj u sebe i uspeh je zagarantovan!

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.