Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Kako da zasijaš u Novoj 2022. godini?

#odmor #hrana #brigaosebi

Kako da zasijaš u Novoj 2022. godini?

Bliži se Nova godina i sada nastupa onaj period kada mnogi, pa i ja sama, polako sumiramo utiske iz prethodne godine – da li smo ispunili ciljeve na koje smo se obavezali prošle godine u ovo vreme, da li smo ostvarili želje koje smo tada zamislili, i kakva nam je bila ova 2021. Po mom skromnom mišljenju, iako slična, ipak mnogo bolja od 2020. Da je moglo bolje, pa da, uvek može bolje! Za ovih mojih dvadeset i kusur godina, shvatila sam da, kada dođe taj decembar, ne treba dramiti i deprimirati se ako nešto nije ispunjeo u prethodnih dvanaest meseci. Treba da nastaviš da se trudiš i pokušavaš da ispuniš ono što si zacrtao/la. I zato, evo ti par toplih saveta za 2022:

1.  Budi realan kada postavljaš ciljeve! Razmisli šta je to što želiš i što zaista možeš da ostvariš, ono što stvarno zavisi od tebe. Ukoliko postaviš sebi nerealan cilj, teško ćeš uspeti da ga ostvariš a onda će se javiti nezadovoljstvo, demotivacija i opet ćeš sledećeg decembra reći: pff, ova godina i nije bila baš neka.  

2.  Napraviti listu želja onako “za svoju dušu”. Ne moraju tvoje želje samo da budu vezane za faks, posao i tome slično. Reci sebi: ove godine u martu mesecu idem na planinarenje sa prijateljima. Ili neki malo kratkoročniji – od 15. januara (nakon svih prazničnih ludorija) krećem ooozbiljno da treniram, a u feburaru upisujem kurs salse!

3.  Ne dozvoli da te neki loši postupci i situacije obeshrabre. Njih će uvek biti, zato glavu gore i guraj napred! I ja sam donosila pogrešne i loše odluke, ali sam znala da iz njih itekako naučim i ne dozvolim da se ponove. Greške su tu da na njima učimo. Zato uči iz njih, ne ponavljaj ih!

4.  Istraj u svojim ciljevima i željama. Budi uporan/na i ne posustaj. Raduj se tuđim uspesima, uživaj u svojim i na sve gledaj kao na životnu lekciju. Uđi u Novu godinu sa grohotnim smehom i prepusti se novoj avanturi koju donosi 2022. godina! :)

Ostali saveti

Kad stomak zakaže

Kad stomak zakaže

Iskoristi supermoći za prevazilaženje stresa tokom ispitnog roka

Iskoristi supermoći za prevazilaženje stresa tokom ispitnog roka

Dlake nisu first world problem

Dlake nisu first world problem

Pokidan ispitni rok powered by Gala

Pokidan ispitni rok powered by Gala

Ljubi leto, ali (ne) ljubi i Gala

Ljubi leto, ali (ne) ljubi i Gala

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.