Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Kako da unaprediš kvalitet svog života u novoj 2021. godini

Kako da unaprediš kvalitet svog života u novoj 2021. godini

Na kraju svake godine donosimo neke nove odluke i obećavamo sebi da ćemo ih se pridržavati. Loše navike ostavljamo zaboravu i govorimo sebi „u novoj godini toga više neće biti“. Međutim često se događa da to ne uspemo da ispunimo. To može da se desi jer sebi ponekad postavimo previsoke ciljeve, ne organizujemo se dovoljno dobro ili ne uložimo dovoljno truda. Zato je uvek dobra ideja da  sami sebi postavimo male ciljeve koje ćemo tokom godine jedan po jedan dostizati. Jer, promena se neće magično dogoditi tokom novogodišnje noći, već samo ako smo ciljevima posvećeni tokom cele godine. Evo nekih predloga koje navike možeš da promeniš kako bi poboljšao/la  kvalitet svog života u novoj godini:

  1. Potrudi se da spavaš osam sati dnevno – i ptice na grani znaju koliko je važan kvalitet sna. Ono što ptičice možda ne znaju je to da neposredno pred odlazak u krevet ne treba da gledaš u telefon ili monitor jer time narušavaš kvalitet sna, pa nećeš moći lako da zaspiš.
  2. Najmanje jednom dnevno pojedi zdrav obrok – na raspolaganju su ti razne zdrave žitarice, voće i povrće. Odredi jedan dan u nedelji kada ćeš otići na pijacu u nabavku. Iskoristiti svoju kreativnost i od tih namirnica pripremi sebi zdrav obrok.
  3. Posveti se nekoj fizičkoj aktivnosti bar dva puta nedeljno, jer tvom telu je potreban pokret. Probaj da u novoj godini primenjuješ pravilo da ćeš vežbati više nego u prethodnoj. Telo, ali i duh će ti biti zahvalni.
  4. Brini više o higijeni svog mentalnog zdravlja – 2020. godina je bila zaista čudna i teška za sve nas. Zato je važno da neguješ svoj duh, razgovaraš sa dragim ljudima i kada primetiš da postoji bilo kakav problem, reaguješ na vreme i potražiš podršku.

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.