Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Kako da sitnicama i jednostavnim stvarima ulepšaš sebi dan

#mentalnozdravlje

Kako da sitnicama i jednostavnim stvarima ulepšaš sebi dan

Balans, verovatno reč godine. U celokupnoj trci da za sve pronađemo vremena zaboravimo da izdvojimo ono vreme za sebe. Tako vrlo lako možemo dovesti sebe u ono stanje burnout-a. Veruj mi i ja sam ranije mislila „još samo ovo da uradim, još samo ovo da završim“ i tako u nedogled. Istina je zapravo da zaista možemo naći vremena za sebe, za odmor i uživanje u tim nekim simple stvarima u životu.  Zato evo par saveta kako sebi da ulepšaš dan i uneseš radost sitnicama:

  1. Verujem da bi radije ujutru ostao u krevetu i jednostavno nastavio da spavaš. Ista stvar je i sa mnom ranije bila dok jedno jutro nisam ustala i shvatila šta propuštam. Moj predlog je da bar jednom pokušaš da ustaneš malo ranije, napraviš sebi limunadu, izađeš u šetnju i uživaš u prvim jutarnjim zracima, dok verovatno ostatak grada spava.
  2. Ne mora uvek biti smor ako je napolju tmurno i pada kiša. Kod kuće možeš uzeti neku knjigu, sesti pored prozora i uživati u zvucima kiše ili možeš sebi napraviti čaj i jednostavno isključiti se na trenutak od svega i uživati.
  3. Sigurna sam da postoji film ili predstava koju želiš da pogledaš, a niko od tvojih prijatelja nije voljan da ode sa tobom i odgleda to. Moj predlog je da kupiš sebi kartu i jednostavno odeš. Ispunićeš sebi želju i provešćeš kvalitetno vreme sa sobom.
  4.  Ako ipak nisi ranoranilac ili iz  nekog razloga ne možeš da ustaneš ranije kako bi uhvatio prve jutarnje zrake, moj predlog je da odeš na neko lepo mesto, tvrđavu, reku ili jednostavno u prirodu odakle ćeš moći da posmatraš zalazak sunca. Verujem da ćeš uživati, a možda napraviš i neku kul fotku.
  5. Neka ti odlazak na pijacu postane tradicija. Tamo ćeš naići na pozitivne i vedre ljude s kojima ćeš ćaskati, a uz to i kupiti sveže sezonsko voće i povrće.

Više nemamo izgovora zašto nismo izdvojili vreme za sebe!

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.