Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Kako da izgrmiš, ali ne izgoriš ovog leta uz ova 3 saveta

#odmor

Kako da izgrmiš, ali ne izgoriš ovog leta uz ova 3 saveta

Da li vam je dozlogrdilo radovanje čak i zubatom suncu sa suzom u oku? Konačno, sa radosnicama možemo reći da je maj odlučio da izađe iz krize identiteta i unese nam u živote dobar vajb. Stiže leto, a to znači samo jedno – što šarenije boje i cvikeri od kojih nećeš moći da vidiš negativnu energiju.

Vreli dani podstiču na pozitivne promene, jedemo laganiju hranu, pijemo više vode, češće blejimo i provodimo vreme sa ekipom u prirodi, nalazimo alternativne sportove koje možemo praktikovati na otvorenom. Međutim, sa druge strane, leto često zna da nas zavara i navede nas da se možda i previše opustimo i prepustimo čarima hedonizma. Pre nego što svi izađete na sunce kako biste nadoknadili vitamin D, daćemo vam par saveta za odgovornu konzumaciju, neovisno od toga da li ste tim plava krv ili tim Penelopa iz Južne Amerike.

Sigurni smo da znate gomilu tradicionalnih recepata koji se prenose sa kolena na koleno. Mnogi od njih su delotvorni, međutim uvek postoje izuzeci. U nastavku ćemo razbiti neke mitove o upotrebi određenih prehrambenih namirnica u svrhu postizanja bronzanog tena.

  1.  Maslinovo ulje: Već smo spomenuli čari lagane letnje hrane. Ova namirnica je idealan dodatak svakoj salati, međutim, i trebalo bi ostaviti to ovde i ne hvatati se maslinovog ulja u svrhu sunčanja. Jedini efekat koji možete postići jeste izgled Sebastijana iz Male sirene.
  2.  Margarin: Kec u rukavu naših baka za sve torte i kolače koje svi dobro znamo. Ipak, iako je za tu namenu dosta delotvoran i daje mu fajnl tač što bi se reklo, ostavite ga u frižideru i ne idite sa njim na plažu, ukoliko ne želite da mirišete na čuvene CC krofnice (i dodatno dobijete opekotine na koži).
  3.  Limun: Spas u mnogim situacijama, limun je idealno osveženje, recept za mamurluk, dodatak za jela i mnoge druge stvari. Šta god bilo, sigurni smo da ste čuli i makar jednom primenili čuvenu tehniku sunca u kosi. Ona podrazumeva prskanje limunovog soka po kosi prilikom sunčanja u cilju dostizanja takozvane balayage tehnike bez odlaska kod frizera. Moramo vas razočarati i reći da kosa svakako strada i isušuje se prilikom boravka na suncu, a limun će taj proces dodatno podstaknuti.

Koliko god boravak na suncu bio opuštajući i punio nam baterije, ne priča se sve više bez razloga o  štetnosti sunčevog zračenja. Mnogi savetuju da se krema sa zaštitnim faktorom konzumira  prilikom svakog izlaska iz kuće, čak i do prodavnice, bez obzira na pol i uzrast. Svakako je to navika koja se stiče vremenom, ali je prvi korak da ispoštujete ovaj svetski trend i uvrstite SPF kremu kao MUST HAVE stvar ovog leta. ????

Prirodnija kosa i ten se takođe vraćaju u modu i imajte samopouzdanje zbog onoga što jeste, ne zbog bronzanog tena koji uskoro izbledi, a ostavlja trajne posledice na koži, a na linku možeš pronaći još neke konkretne preporuke kako se najbolje zaštiti od sunca.


Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.