Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Ispitni rok je u toku, a ja uopšte nemam koncentracije. Šta da radim?

Ispitni rok je u toku, a ja uopšte nemam koncentracije. Šta da radim?

Nijedan ispitni rok nije lak, bilo da si prijavio/la jedan težak ispit ili pet lakših. Stres je sveprisutan u svakom slučaju, kao i tenzija da li ćeš proći ispit i da li će se desiti neka neočekivana situacija koja će dovesti do padanja. 

Na samom početku, veoma je bitno da dobro organizuješ svoj rok! Napravi kombinaciju lakših i težih ispita, tako ćeš rasporediti težinu sveukupnog gradiva na više rokova i biće ti lakše. POČNI DA UČIŠ NA VREME. Nijedan ispit se bez stresa i dekoncentrisanosti nije spremio za jedno veče (proverila sam, stvarno ne radi). 

Kada kreneš sa učenjem, skloni sve od sebe što ti odvlači pažnju – isključi notifikacije na telefonu, isključi televizor i uči na mestu koje ti najviše odgovara i na kom imaš najviše mesta za materijal koji iščitavaš (a da nije krevet of kors). 

Najbitnije je krenuti sa učenjem, makar to bila pročitana jedna jedina rečenica, koncentracija dolazi vremenom, ali i treningom. Ne očekuj da ćeš uspeti da odjednom sediš pet sati u cugu nad knjigom. Taj vremenski raspon podeli na manje delove, tako će biti mnogo efikasnije. Takođe, baci pogled na tekst koji smo pisali u jeku septembarskog ispitnog roka - naravno, ista pravila se primenjuju za svaki rok! :)

Srećno u roku!

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.