Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Istina je da na društvenim mrežama svoju skin care rutinu nismo podelile samo moja baba Nevenka i ja. Baba je nešto sprečena, a ja se konačno više ne borim sa pogrešnim izborima oko nege lica, a posebno ne tokom zimskog perioda, pa sam rešila da svoj skin care podelim sa vama

Dešavalo mi se da tokom zime ne mogu da se izborim sa perutanjem i crvenilom. Imam osetljivu kožu lica, koju naravno nisu zaobišle mladalački izazovi u vidu bubuljica. Naravno, zima sve to ume da podigne na kub, pa sam se konačno konsultovala sa dermatologom što i vama savetujem i pronašla sam svoju čarobnu formulu za koliko, toliko pristojnu kožu, čak i zimi. Naravno, ne odgovara sve svima i zato je nekad najbolje potražiti savet stručnjaka ili se bar prilikom kupovine skin care proizvoda konsultovati u apoteci. 

Ako imate neke dileme, na Zdravo dvadesetim možete pronaći i e-vodič posvećen nezi kože, kao i rešavanju specifičnih problema, pa bacite pogled.

A sad Galina skin care rutina... 

Svoj dan započinjem umivanjem mlakom vodom i nežnom umivalicom. Koža tokom noći luči sebum, a kada se umijem blagom umivalicom uklonim tragove noćne rutine nege i mogu da započnem sa jutarnjom negom. Sa lica peškirom nežno uklonim tragove vode, a ponekad sačekam i da se koža sama osuši. 

Nakon toga lice istoniram, pa nanesem svoju dnevnu kremu. Zimi gledam da dnevna krema bude bogatija, s obzirom na vremenske uslove, dok leti biram lagane formule. Preko dnevne kreme obavezno nanasem SPF, a na usne nešto za negu, jer mi tokom zime usne posebno pucaju, pa sjajevi i karmini ne izgledaju dobro. 

Uveče primenjujem tehniku dvostrukog čišćenja – ulje ili balzam za uklanjanje šminke, a nakon toga opet umivalica kojom skidam sve ostatke šminke, kao i tragove SPF-a. Nakon toga sledi nega u vidu tonika i noćne kreme. Antirid tek planiram da uvedem u upotrebu. 

Kada imam malo više vremena, a posebno vikendom, sebi organizujem kućni SPA. Uradim piling kako lica, tako i tela. Stavim masku na lice, ruke namažem bogatom kremom i ostavim da se sve upije. Takođe, kada je reč o nezi kože tela, mleko za telo ne preskačem ni zimi jer ne volim kada se koža na telu peruta. 

I naravno postoji 1001 savet za negu kože, posebno zimi. Kao i 1001 proizvod. O tome šta je optimalno i šta je vama potrebno popričajte sa svojim dermatologom, tako uglavnom nema greške. 

Ljubi G.

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Je l ti to imaš nešto u oku?? A ne, to su sočiva!

Je l ti to imaš nešto u oku?? A ne, to su sočiva!

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.