Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Kao prava gen zederka, ova osobica je za svojih dvajes i kusur, prošetala gotovo sve stilove naočara za sunce. Od prvih avijatorki, preko faze Nea iz Matriksa, do tripovanja na Holi Golijatli u filmu Doručak kod Tifanija, sve što mi se našlo pri ruci nekada se uklopilo u neki fazon, pa makar to bio i fazon „kostim za maskenbal“. Elem, ako treba da pravim neku gradaciju naj iconic naočara za sunce, nema problema, samo ću ko prava zaludna baba, dodati „neka budu sa UV zaštitom“. 

Elem, evo liste i javite svoje favorite. 

10. Avijatorke – pardon my french, ali ovaj model iako kultni, možda više pripada generaciji Milenijalaca, pa čak i Boomera. Fakat, dobro stoje svima, stakla u svim bojama dobro izgledaju, ali mislim da nam treba još par godina zrelosti da tu evergreen modu iznesemo kako treba. 

9. Sledi model iste kuće - Wayfarer – nastao kao odgovor na avijatorke koje su bile tako karakteristične za pilote, vojsku i policiju. Mrtva trka kome bolje stoje – Tomu Kruzu ili Džejms Dinu. 

8. Lenonke – ima nečeg fashion u ovim okruglim modelima, ali da li su mi prvi izbor, ipak ne, osim ako je reč o nekom hipi eventu ili nekom letnjem festivalu kojim ću prošetati u boho outfitu. 

7. Crne mačkaste – brend nebitan. Važno je da budu zatamnjene, odišu misterijom i otključaju iz podruma tvoju inner divu. 

6. Džeki O – Bilo koje crne predimenzionirane, ovalne. Kao i mačkaste, eksplodirala skala misterioznosti. 

5. Futurističi modeli a la Lady Gaga i Beyonce. Može, a što se mene tiče izlazak ili maskembal su must. 

4. Persol 714 – Ukrala jednom od tate. Bogami, čestitke, sramite se. Nosila bih. 

3. Predatorke – poznate i kao Men in Black naočare. Fashionista u meni prepoznaje da će ponovo biti hit i iskreno biram pre nego Wayfarer i Avijatorke.

2. Matrix naočare. Da li je potrebno objašnjenje? Apsolutno ne – iskopaj dedin kožni mantil i spreman/spremna si za najkul ootd ikada. 

1. Oliver Peoples OP-523, odnosno Tyler Durden Fight Clubn naočare. Izvinite, ali i ne izvinite, šta god da Bred Pit stavi na sebe to postaje kultno, pa tako i ove naočare. Četvrtaste, sa crveno-narandžastim staklima, zvuči kao modna katastrofa, ali zapravo ilustruje koliko si modna ikona od 0 do Bred Pit.

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Je l ti to imaš nešto u oku?? A ne, to su sočiva!

Je l ti to imaš nešto u oku?? A ne, to su sočiva!

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.