Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

U poslednje vreme sam dobila par komentara da sam bleda, da su mi podočnjaci izraženiji i da delujem umorno. Neću komentarisati koliko je neprimereno davati takav vid „komplimenata“, ali s obzirom da dolaze od ljudi za koje znam da o meni iskreno brinu, nisam mogla, a da se ne pogledam u ogledalo. I ne samo to. I sama sam primetila da se osećam umorno i da me svako malo uhvati neki grip ili prehlada, što u sezoni proslava i sličnih eventova nije ni najmanje zabavno. 

Elem, odlučila sam da mora da se okrene novi list i uvela sam neke nove navike u svoj život, kako bih ojačala svoj imunitet. Pored toga, računala sam i da ovakve odluke moraju da donesu i neki glow up, pa mi je bilo manje teško da ih se pridržavam. 

Hrana bogata hranljivim materijama

Koliko me je samo nerviralo kad su me roditelji terali da jedem brokoli. Ni dan danas ga ne volim, ali može da se provuče kroz neku salatu ili kao prilog uz pirinač, kus-kus ili bulgur (guglaj, ako do sad nisi čuo/čula za bulgur). Mnogo namirnica ne volimo, ali postoji način da ih pripremimo ukusnije, a uz to u svoj organizam unesemo vitamin A, C, D, E i B-kompleksa i mineralne materija kao što su cink, selen i bakar. Svi oni svojim neposrednim ili posrednim delovanjem utiču na imunitet i štite nas.  

Bjuti slip nije mit

Neko će reći dosadno, ali odlazak na spavanje u normalno vreme (tri ujutru nije normalno vreme), kao i ranije ustajanje uz prethodnih osam sati sna, omogućava mom telu da se odmori i oporavi, a samim tim i da bude otpornije na sve loše što dolazi iz okruženja. Par noći normalnog sna i pa-pa onim podočnjacima s početka teksta. 

Vežbanje (ali bez preterivanja)

Malo sam istražila i definitivno fizička aktivnost pomaže da nam organizam bude otporniji. Na taj način jačamo kardio-vaskularni sistem, ali i pomažemo da se ublaže ozbiljnost i trajanje simptoma infekcija disajnih puteva. Preterivanje ni u jednom pravcu nije dobro, pa tako i sa treningom treba biti umeren. 

Hidratacija 

Nije to samo tajna zdrave kose Megan Markl. Ko šta radi, ja sa sobom vučem neke flašice sa vodom. Kad stignem, ubacim i naseckano voće, tek da voda ima neku aromu, ali i neki vitaminčić. Osim što sam totalno u clean girl aesthetic fazonu, imam osećaj i da sam manje otečena, ali i da mi koža lepše sija od kad se dovoljno hidriram. Na sve to, vazduh tokom sezone grejanja ume da bude dosta suv u zatvorenim prostorijama, a pored unutrašnje hidratacije, gledam i da hidriram kožu i usne.  

Suplementacija 

U dogovoru sa svojim doktorom, a i uz savete iz apoteke odabrala sam suplementaciju za koju mislim da će mi pomoći da budem otpornija na viruse i prehlade i da se osećam manje umorno.   

Ova godina je krenula jako kada je reč o novim dobrim navikama. Da preguram još koji mesec pa se javljam sa update-om na temu zdravlja, ali i stanja kože i kose. 

Ljubi vas vaša Queen G. 


Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Je l ti to imaš nešto u oku?? A ne, to su sočiva!

Je l ti to imaš nešto u oku?? A ne, to su sočiva!

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.