Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Galin dnevni meni za dobro raspoloženje

Galin dnevni meni za dobro raspoloženje

Ako ti kažem da kafa nije jedina stvar koja ti tokom dana može podići raspoloženje, da li ćeš mi poverovati? Nisam ti otkrila toplu vodu ako ti kažem da postoji određena veza između onog što jedemo i toga kako se osećamo. Za dobro raspoloženje potrebna je raznovrsna ishrana, puna i proteina i masti i ugljenih hidrata. Da, da, burger može da te instant oraspoloži, nemam ništa protiv njih s vremena na vreme, ali na duže staze ćeš se osećati kao balon (devojke, poseban alert). U ovom tekstu želim da ti pokažem šta je to što ja jedem tokom dana kada želim da se osećam strava, sa puno energije 24/7. 

Za doručak želim nešto što se jako brzo pravi, a ukusno je i pre svega zdravo. Pogađaš, u pitanju je smuti. Tačnog recepta nema, verovatno se zato i zove smuti. U blender stavi šta god da imaš kod kuće - banane, maline, jagode, spanać, šargarepu. Da bi se sve lakše sjedinilo, dodaj malo mleka ili jogurta. Čija semenke su isto dobrodošle. Kada dobiješ kompaktnu smesu, prespi je u šolju, ubaci slamku i voila! 

Ručak treba da bude bogat proteinima, tako da ti predlažem grilovano meso. Ako si vegetarijanac, grilovani tofu sir nije loša opcija. Odaberi meso (ili zamenu za meso) koje inače jedeš - ja obično uzmem ili belo meso ili junetinu. Dodam so, biber, malo ulja, i pravac tiganj. Pored mesa možeš dodati kuvani pirinač, zelenu salatu ili pečeni krompir. 

Užina je jednako bitan obrok kao i ručak, ali uopšte ne bi trebalo da se opterećuješ oko nje. Šaka oraha, lešnika ili badema sa malo voća (bukvalno bilo kog) idealni su da te osveže i dignu iz mrtvih bilo od učenja ili posla. 

Uveče ne želim da idem u krevet teškog stomaka, tako da izbegavam hranu koja je teška i masna. Najviše mi prija potaž. Znam, zvuči kao jelo koje za glavni sastojak ima nešto za šta nikada nisi čuo, ali ne brini, to je najobičnija čorbica. Isto kao i prethodni recepti, pravi se od bilo čega što imaš u frižideru. Povrće skuvaj u 1,5 litara vode (uglavnom uzmem bundevu). Kada bude kuvano, procedi malo više od polovine vode, štapnim mikserom izblendaj ono što je u šerpi, kuvaj još 2-3 minuta, dodaj začine i spremno je za serviranje. Simple as that! 

Ne kaže se džabe ,,Čovek je ono što jede”. Nadam se da sam te bar malo podstakla da tražiš svoju idealnu kombinaciju recepata za pucanje od radosti. Ukoliko pronađeš još neki, podeli ga sa nama!

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.