Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Gala vs Imposter syndrome

Gala vs Imposter syndrome

Bez obzira koliko imamo dokaza da se uspešno snalazimo sa životnim preprekama, nekada se može javiti osećanje da nije u pitanju rad i trud već slučajnost i sreća. Ako često posmatraš svoje uspehe kao splet pozitivnih okolnosti i sebe umanjuješ u tom procesu - možda imas sindrom prevaranta. Nije nužno u pitanju pravi medicinski problem, ali to ne znači da nisu prava osećanja koja ga prate. Sindrom prevaranta često sa sobom nosi dosta sumnje u sebe, što dovodi do mnogih propuštenih prilika. Ovaj sindrom je izuzetno česta pojava u današnjem svetu, pre svega jer je samokritičnost uvek prisutna bar u maloj dozi, ali postoji nekoliko načina koji mogu biti od pomoći kada je u pitanju nošenje sa njom. 

Nisi sam/a! Seti se da je ovo nešto što pogađa mnogo tvojih vršnjaka, a i starijih. Dakle, sama činjenica da to prepoznaješ u sebi govori mnogo o tebi. Takođe znaj da brojne poznate ličnosti imaju imposter sindrom i postižu neverovatne rezultate, mogu služiti kao dobar primer kako se sa ovim sindromom osoba može izboriti. 

Priseti se svojih uspeha. Sigurno si imao/la neke trenutke u životu koji su vredni podsećanja. Bilo bi dobro da napišeš listu koja će ti biti pri ruci svaki put kada osećaš da ti je neophodan motivacioni govor.

Nemoj se porediti sa drugima. Fokusiraj se na merenje sopstvenih dostignuća umesto da ih porediš sa drugima. Svako živi svoj život svojim tempom. Nemoj pratiti tuđe živote, već kreiraj svoj. Na primer, upoređivanje sopstvenog života sa fidom na društvenim mrežama pažljivo stvorenog influensera najčešće je zamka. 

Otpusti potrebu za perfekcionizmom. Ne moraš spuštati lestvicu, ali prilagođavanje svojih standarda za uspeh može olakšati sagledavanje svojih uspeha. U redu je da se trudiš da tvoji rezultati budu što bolji, ali shvati da nikad nisu savršeni i da ne bi trebalo da budu. 

Naposletku, ono najvažnije - budi nežan/a prema sebi. Kroz sve što ti se dešava, uspone i padove, moraš biti uvek nežan/na prema sebi, jer jedino to zaslužuješ i ništa manje. Mnogo je lakše da se osvrneš iza sebe kada znaš da si uradio/la najbolje što si mogao/la sa znanjem koje si tada imao/la.

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.