Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Gala poručuje: Plači kad ti se plače!

Gala poručuje: Plači kad ti se plače!

Nekada je potrebno da se slatko isplačete. Postoje brojne predrasude kada je plakanje u pitanju, zasnovane na uverenjima koja vladaju u društvu: plakanje je za emotivce, plakanje te čini slabim i slično. Ovo je sve, naravno, netačno. Plakanje je za svakoga u svako vreme. Ono je katarzično, oslobađajuće, umirujuće, umanjuje osećanje bola. U nadi da ti malo približim pozitivne strane plakanja, slede neki od saveta za ovo putovanje u svet suza: 

1.Plakanje nije slabost, zato se prosto prepusti. Nije do toga kog si pola, plakanje nije predstava nečije slabosti. Ono je prirodna reakcija na emotivno stanje, situaciju, nekad čak pesmu/film. Plakanje čak može biti i izraz hrabrosti. 

2.Prihvati da je plakanje prirodan proces kroz koji možeš više da se upoznaš. Mi smo kao bunar bez dna, uvek ima još nešto da se spozna o sebi. Plakanje dozvoljava da se umirimo, uklonimo iz žiže i posmatramo malo racionalnije situaciju koja nam je stvorila negativne emocije. Tada možeš više vremena da posvetiš sebi, da shvatiš šta te je dovelo do ovih emocija i kako da se nosiš sa njima u budućnosti. 

3.Plakanje je sastavni deo zaceljivanja emotivnih rana. Nisu sve rane fizičke prirode, čak one koje nisu mogu više boleti jer ne mogu jednostavno da zarastu. Plakanje može pomoći da primetiš koje rane su one neopipljive, da im se posvetiš i prebrodiš. 

4.Plakanje je put ka lakšem telu i bistrijem umu. Ono opušta i telo i um. Nije tajna da plakanje može da izbaci pored frustacija koje su nagomilane ali i toksine iz tela. Nema razloga da se ne prepustiš. 

5.Nađi ugodno mesto i prepusti se. Važno je osećati se bezbedno i prihvaćeno. Zato budi nežan/a prema sebi i pronađi mesto gde se osećaš voljeno. 

6.Nema nikakve sramote u tome što si čovek. Nemoj da zaboraviš da smo svi ljudi od krvi i mesa. Svi plačemo. U plakanju ne bi trebalo da postoji bilo šta strano ili negativno, već samo prirodno i oslobađajuće. 

Za kraj - plakanje od sreće je veoma lep osećaj kome se treba prepustiti. Ako sve vreme zadržavaš suze nećeš moći da dopustiš sebi da osećaš i uživaš u trenutku koji izaziva suze ,,radosnice" . Nadam se da ćeš se prepustiti svojim suzama s vremena na vreme, zdravo je.

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.