Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Fight Club- moj bes i ja

Fight Club- moj bes i ja

Period pun promena i novih odgovornosti svakako sa sobom nosi i turbulentna osećanja. Bes je prirodna pojava na tvoje nezadovoljstvo, ali bez kontrole može da dovede do raznih problema. Čekaju te saveti za kontrolisanje besa, jer potiskivanje emocija ili osnivanje Fight Club-a (i ostali toksični mehanizmi) nikada nisu rešenje: 

1. Trening!- Bilo koja forma aktivnosti te oslobađa viška energije, pogotovo one negativne. A i niko nije imun na onu nirvanu u glavi nakon dobro odrađenog treninga. 

2. Izbroj do 5 - Čak i par sekundi povlačenja ručne je dovoljno da izbegneš impulsivne reakcije. Ovo ti daje prostora da razmisliš o pravom razlogu zbog kog se bes javlja i shvatiš šta je to što možeš da promeniš. 

3. Pomiri se sa stvarima na koje ne možeš da utičeš - U periodu u kom se upoznaješ sa novim odgovornostima svakako ćeš se često i razočarati. Sad sledi onaj čuveni kliše “Nemoj da trošiš energiju na stvari na koje ne možeš da utičeš”. Znam da je ovo lako reći, a teže uraditi, ali realno je dovoljno stvari koje možemo da promenimo, a ostavljamo ih za ponedeljak (ili ipak onaj tamo ponedeljak) 

4. Porazgovaraj sa nekim - Svima nam je potrebna osoba sa kojom možemo da pričamo o ovakvim problemima, nebitno da li je to drug, drugarica ili stručno lice. Osoba kojoj veruješ ti može dati drugu perspektivu na situaciju. Možda ne čuješ baš uvek ono što želiš, but it makes you think!

5. Osvesti svoja osećanja - Znam da živimo u svetu gde svi negde žurimo, ali to nije razlog da zanemariš svoje potrebe. Odvoji vremena za sebe svakog dana i razmisli kako se zapravo osećaš. Možda si besan/a na druge jer si zanemario/la sebe. 

Svađe su često posledica besa, a više saveta o tome kako izbeći nepotrebne svađe potražite na linku.

Ostali saveti

Sedam stvari koje treba da rešiš pre braka

Sedam stvari koje treba da rešiš pre braka

Kako da prepoznaš skrivenu so u hrani i smanjiš njen unos?

Kako da prepoznaš skrivenu so u hrani i smanjiš njen unos?

Instruktor Gala na delu – kako biti dobar vozač?

Instruktor Gala na delu – kako biti dobar vozač?

Galin zdrav slatkiš

Galin zdrav slatkiš

Gala vs Eating disorder

Gala vs Eating disorder

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.