Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

6 stvari na koje ne treba da pristaješ u životu

#motivacija

6 stvari na koje ne treba da pristaješ u životu

Mlad/a si, neiskusan/na, željan/na svega? Poznajem taj osećaj, kada ideš glavom kroz zid i želiš sve i želiš odmah, sad! Strpi se malo, doći će sve, baš onda kad treba. Biće i lepog i ružnog, ono što možeš, ali i ono što ne možeš čak ni da pretpostaviš. Iz iskustva ti bar mogu reći jedno: kad god sam rekla, NIKAD, NEMA ŠANSE JA TO DA URADIM – uradila sam… Ali, sve što se desilo dok sam bila studentkinja ostalo je u jednom lepo sećanju. Ružno sam čak i zaboravila, ali sam svakako iz toga dosta naučila, i zato ti u nastavku listam nekoliko stvari na koje ne treba da pristaneš ni po koju cenu kada si student/kinja, a i kasnije kad malo omatoriš. :)

  • Ne možeš pristati na NEPRAVDU, ni po koju cenu! Kada je jednom na svojoj koži osetiš, moraš joj se istog trena otrgnuti. U kakvom god obliku da je do tebe došla, nije dobrodošla! Posavetuj se sa bliskom osobom ili stručnim licem, na koji način da je otkloniš i sprečiš kako se sledeći put ne bi dogodila.  

  • DISKRIMINACIJA – već sigurno dobro znaš da je ovo nešto na šta niko ne želi da pristane, ali nisu svi u stanju baš uvek da je prepoznaju. Jednom prilikom pričala sam na ovu temu, pa pogledaj još jednom o čemu se radi. 

  • Ne propuštaj prilike! Dok studiraš imaš toliko besplatnih mogućnosti za edukaciju i usavršavanje, ako ne besplatno onda je svakako sa nekim popustom. Uči novi jezik, neku novu, nikome znanu, veštinu. Probaj, pa ako ti se ne svidi, lako ćeš bataliti to. Nauči da igraš neki egzotični ples, da šiješ, vezeš... Pa šta ako je to nekome glupo i smešno, ne mora svima da se svidi ono što se tebi dopada.  

  • Ako nešto imaš na raspolaganju dok si student/kinja to su jeftina putovanja. A na putovanjima je druženje, upoznavanje novih ljudi, spoznaja novih iskustava i životnih priča. Svakako tu je čuveni work and travel, pa onda pohađanje jednog ili više semestra u nekoj drugoj državi, zatim master stipendije… širok je dijapazon opcija koje ti se nude dok studiraš, a sve to doprinosi tvom osamostaljivanju, kako fizičkom tako i mentalnom. Zato iskoristi to maksimalno, a ja ti dajem neke korisne linkove: posloviamerika.com, workandtravel.rs, balkanfun.travel, puzzlegroup.org, kako na master.com

  • Neodgovornost – znamo da je neodgovornost glavna karakteristika studentskog života, ali daj, pa ne možeš sve vreme to biti. A verujem i da nisi! Nakon studiranja, shvatila sam da je organizacija majka svega. Fakultet vrlo često ne završavaju najpametniji već uporni i disciplinovani. Organizacija rađa samodisciplinu, a samodisciplina je ono što te gura napred. 

  • Stagniranje u svakom smislu – dođu dani i melanholični i tmurni, teški, svakakvi. Tada je važno da im se povinuješ nego da radiš stvari koje te pokreću i bude pozitivne emocije u tebi. Ako ti u nekom životnom polju trenutno ne ide, fokusiraj se na neku drugu, novu aktivnost, daj sebi šansu da se osetiš dobro u svojoj koži i ne očajavaj ni zbog čega. 

  • Toksični odnosi – o ovoj temi sam već govorila, ali nije na odmet da je i sto puta ponovim, zato što je važna u svakom starosnom dobu. Čitaj više.

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.