Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

5 self-care saveta za bolje raspoloženje

5 self-care saveta za bolje raspoloženje

Ponekad je teško postići dobar osećaj u sopstvenom telu i glavi zbog stresa. Okidači stresa mogu biti mnogobrojni, pa je važno da naučimo kako da ih umanjimo i u najboljem slučaju – eliminišemo. Veliku ulogu u tome može imati self-care ili briga o sebi, koja treba da bude prioritet u našim životima, a ne luksuz. Briga o sebi predstavlja proces sopstvenog angažovanja u različitim segmentima života i doprinosi poboljšanju njegovog kvaliteta. Jednostavno rečeno – self-care podrazumeva primenu onih rutina koje dovode do toga da se osećamo i izgledamo dobro, zadovoljno i ispunjeno. Ukoliko svakodnevno primenjuješ rutine koje ti pomažu da se osećaš bolje, ti zapravo, doprinosiš svom fizičkom i mentalnom blagostanju. U nastavku teksta ti pružamo neke od saveta koji će ti sigurno koristiti.

  1. Dobar san je alfa i omega dobrog raspoloženja! Sve planove za naredni dan možeš da pokvariš sa nedovoljno ili previše sna. Sedam do osam sati sna je idealna mera. Tvoj dan će postati znatno produktivniji ukoliko u krevet odlaziš u isto vreme i uspevaš da se probudiš u isto vreme.
  2. Kvalitetna ishrana je važna! Hrana koju jedeš i te kako utiče na tvoje raspoloženje. Znamo da nije uvek lako odoleti brzoj hrani i slatkišima, ali se makar potrudi da takvu nezdravu ishranu svedeš na minimum. Isto važi i za kofein i alkohol. Ne zaboravi da si ti ono što jedeš, pa je važno da se hraniš raznovrsno i redovno.
  3. Isplaniraj trenutke odmora! U toku dana odredi vreme koje ćeš posvetiti odmoru i samo odmoru. Ukoliko stvarno hoćeš da to vreme bude samo tvoje – odloži telefon, laptop i slične uređaje, ispruži se na krevet, zatvori oči i posveti se relaksaciji i maštanju.
  4. Neguj kožu i kosu maskama iz kućne radinosti! Od prirodnih sastojaka koje imaš trenutno u kući, pripremi sebi masku za lice, kosu ili piling za telo. Ukoliko si u prilici, primenjuj ovu lepu rutinu što češće, ili barem jednom nedeljno.
  5. Let’s get physical! Dobar osećaj u telu postiže se redovnom fizičkom aktivnošću. Pripremi svoju omiljenu plejlistu, stavi slušalice u uši i kreni na trčanje ili u šetnju. Takođe, možeš i da đuskaš kod kuće do besvesti. Izaberi muziku koja će ti podići raspoloženje i dodatno te motivisati, a ukoliko nemaš inspiraciju, mi ti dajemo neke od predloga na linku. J

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.