Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

4 saveta kako da budeš prijatelj car

#ljubav

4 saveta kako da budeš prijatelj car

Znate ono kad mislite da je sve crno, a neko vam oboji dan ili kada je vikend nekako dosadan, a onda se pojave oni? Da, i ja mislim na prijatelje. Sigurna sam da već znaš i osećaš koliko ti druženje sa prijateljima prija, bez da ti to neko i naučno dokaže. Neke prijatelje smo stekli još kao klinci, neke smo upoznali u tinejdž danima ili na faksu, a neki tek čekaju da ih upoznamo i da sa njima stvaramo nove uspomene. Must have svake godine, u svakoj sezoni, šta god se u svetu dešavalo su dobri prijatelji sa kojima ćemo da ’rastemo’, da se smejemo, tugujemo i sećamo svih gluposti koje smo zajedno pravili.

Svi znamo da su prijateljstva dragocena, ali dešava se da ih zanemarimo, podrazumevamo ili olako shvatamo, pa dolazi do ’zahlađenja’ odnosa ili nesporazuma zbog loše komunikacije. Evo par saveta koji će ti sigurno pomoći da neguješ svoja prijateljstva i da budeš prijatelj car! :)

  1. Budi podrška i oslonac – Prijatelji su tu da nas osnaže, da podrže sve lude zamisli (naravno, one dobre po nas). Sigurna sam da će tvoji prijatelji ceniti ako budeš ona osoba kojoj mogu da povere tajnu, a da ona ne obiđe ceo grad ili da te pozovu kad god su u nevolji.
  2. Boostoj prijatelje da izađu iz svoje zone komfora – biće ti zahvalni. Nekada nismo svesni svojih potencijala ili smo nesigurni i treba nam prijatelj koji će nam dati vetar u leđa. Promašio si faks, ne osećaš se više srećno u svojoj vezi, upisao/la bi neki kurs da se usavršiš, ali nisi siguran/na da li je to za tebe – o svemu ovome prijatelji razgovaraju i ako imaju podršku nebo je granica! :) Budi taj lik i tvoji prijatelji će biti srećni što te imaju, osećaće se motivisano i nezaustavljivo u svojim idejama zahvaljujući tebi.
  3.  Zapamti bitne datume svojih prijatelja jer realno je bedak kada ti neko tebi bitan zaboravi rođendan. Možda je najbolje da bitne datume svojih prijatelja ubeležiš u kalendar ili neki podsetnik jer svakome se desi da zaboravi neki bitan dan, ali zato nam i služe pametni uređaji! :)
  4. Kreirajte vašu tradiciju – Neka to bude nešto samo vaše, nešto što vas čini srećnima. To može biti vožnja bajsa nedeljom, odlazak na bazen sredom posle faksa ili zajedničko pohađanje nekog kul kursa utorkom i četvrtkom. Preuzmi inicijativu i uživajte u kvalitetno provedenom vremenu.

Ostali saveti

Kad stomak zakaže

Kad stomak zakaže

Iskoristi supermoći za prevazilaženje stresa tokom ispitnog roka

Iskoristi supermoći za prevazilaženje stresa tokom ispitnog roka

Dlake nisu first world problem

Dlake nisu first world problem

Pokidan ispitni rok powered by Gala

Pokidan ispitni rok powered by Gala

Ljubi leto, ali (ne) ljubi i Gala

Ljubi leto, ali (ne) ljubi i Gala

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.