Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

4 načina da smanjiš štetnost cigareta

#zavisnost

4 načina da smanjiš štetnost cigareta

I ptice na grani već znaju koliko je konzumacija cigareta opasna po zdravlje i po okolinu. Ne samo što direktno šteti tvom zdravlju i znatno utiče na kvalitet života, već loše utiče i na ljude oko tebe kao i na životnu sredinu. Da li smatraš da si kul ako držiš cigaretu u ruci? Da li znaš da postoji toliki broj lepših stvari koje možeš držati u rukama? Svoj omiljeni sladoled u toku leta, cveće koje ćeš dati simpatiji i izmamiti joj osmeh, ruku svoje voljene osobe dok se šetate. Ali za one koje i dalje nismo uverili koliko je pušenje zapravo loše, evo par saveta uz pomoć kojih ćete makar donekle smanjiti štetnost istih.

  1. Zameni jutarnju cigaru doručkom - Ako ti je već toliko teško da ostaviš cigarete, potrudi se da makar jutro započneš sa zdravim navikama. Umesto cigarete, serviraj sebi zdrav i ukusan doručak pun neophodnih nutritivnih namirnica. Garantujemo ti da ćes se tokom čitavog dana osećati bolje i svežije.
  2. Brini o nepušačima kada zapališ - Svako odgovara sam za sebe, sve dok svojim postupcima ne ugrožava svoju okolinu. Ovim bismo hteli da ti poručimo da je jako važno poštovati izbor nepušača i brinuti o njihovom zdravlju. Zato, sledeći put kada poželiš da zapališ u prisustvu nepušača, zapitaj se kakve to posledice zapravo ostavlja na njihovo zdravlje.
  3. Hodaj bez cigare u ruci - Konzumiranje cigareta u hodu jeste navika koja je sama po sebi esteski ružna i okolina je smatra nepristojnom. Imajte svest o tome da dok hodate i pušite izlažete duvanskom dimu sve ljude koji se u tom trenutku nalaze u vašoj blizini. Zato, konzumaciju cigareta ostavite za neki prikladniji prostor uz poštovanje svoje okoline.
  4. Vodi računa gde bacaš opuške - Zdravlje sredine predstavlja zdravlje čoveka. Nemarno bacanje opušaka zagadjuje životnu sredinu i ugrožava dobrostanje ljudi i same prirode. Da li ste znali da je jednom opušku potrebno čak 10 godina da se razgradi? Sa tim na umu, budite odgovorni i vodite računa o svojoj okolini. Sigurni smo da kanta nikada nije predaleko.

Ostali saveti

Sedam stvari koje treba da rešiš pre braka

Sedam stvari koje treba da rešiš pre braka

Kako da prepoznaš skrivenu so u hrani i smanjiš njen unos?

Kako da prepoznaš skrivenu so u hrani i smanjiš njen unos?

Instruktor Gala na delu – kako biti dobar vozač?

Instruktor Gala na delu – kako biti dobar vozač?

Galin zdrav slatkiš

Galin zdrav slatkiš

Gala vs Eating disorder

Gala vs Eating disorder

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.