Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

4 načina da smanjiš štetnost cigareta

#zavisnost

4 načina da smanjiš štetnost cigareta

I ptice na grani već znaju koliko je konzumacija cigareta opasna po zdravlje i po okolinu. Ne samo što direktno šteti tvom zdravlju i znatno utiče na kvalitet života, već loše utiče i na ljude oko tebe kao i na životnu sredinu. Da li smatraš da si kul ako držiš cigaretu u ruci? Da li znaš da postoji toliki broj lepših stvari koje možeš držati u rukama? Svoj omiljeni sladoled u toku leta, cveće koje ćeš dati simpatiji i izmamiti joj osmeh, ruku svoje voljene osobe dok se šetate. Ali za one koje i dalje nismo uverili koliko je pušenje zapravo loše, evo par saveta uz pomoć kojih ćete makar donekle smanjiti štetnost istih.

  1. Zameni jutarnju cigaru doručkom - Ako ti je već toliko teško da ostaviš cigarete, potrudi se da makar jutro započneš sa zdravim navikama. Umesto cigarete, serviraj sebi zdrav i ukusan doručak pun neophodnih nutritivnih namirnica. Garantujemo ti da ćes se tokom čitavog dana osećati bolje i svežije.
  2. Brini o nepušačima kada zapališ - Svako odgovara sam za sebe, sve dok svojim postupcima ne ugrožava svoju okolinu. Ovim bismo hteli da ti poručimo da je jako važno poštovati izbor nepušača i brinuti o njihovom zdravlju. Zato, sledeći put kada poželiš da zapališ u prisustvu nepušača, zapitaj se kakve to posledice zapravo ostavlja na njihovo zdravlje.
  3. Hodaj bez cigare u ruci - Konzumiranje cigareta u hodu jeste navika koja je sama po sebi esteski ružna i okolina je smatra nepristojnom. Imajte svest o tome da dok hodate i pušite izlažete duvanskom dimu sve ljude koji se u tom trenutku nalaze u vašoj blizini. Zato, konzumaciju cigareta ostavite za neki prikladniji prostor uz poštovanje svoje okoline.
  4. Vodi računa gde bacaš opuške - Zdravlje sredine predstavlja zdravlje čoveka. Nemarno bacanje opušaka zagadjuje životnu sredinu i ugrožava dobrostanje ljudi i same prirode. Da li ste znali da je jednom opušku potrebno čak 10 godina da se razgradi? Sa tim na umu, budite odgovorni i vodite računa o svojoj okolini. Sigurni smo da kanta nikada nije predaleko.

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.