Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

3 razloga zbog kojih ćeš ovog vikenda voziti bajs

#odmor

3 razloga zbog kojih ćeš ovog vikenda voziti bajs

Znate li ono kada lakoću i pamtljivost izvršavanja pojedinih radnji porede sa vožnjom bicikla? Skoro svi znamo da vozimo bajs, ali sigurno je da mnogi od nas već dugo nisu seli na jedan. Ukoliko si ti ta osoba ili ukoliko ti je pak kultura vožnje bajsa strana, šta čekaš? Bajs pod noge i prioni na posao. Bilo da treba da se podsetiš ili podučiš ovoj sjajnoj aktivnosti, prednosti koje se rađaju pri svakom okretaju pedala su neverovatni. Zima je odavno prošla i dosta ti je besposlenog sedenja u kafićima i ispijanja kafa. Uradi nešto korisno za svoje telo, a pritom provedi kvalitetno vreme koje će ti, kada jednom iskusiš čari vožnje bajsa, zasigurno preći u rutinu. U nastavku ti dajemo par razloga ZA vožnju bajsa predstojećeg vikenda:

  1. Vožnja bicikla pokreće veliki broj mišića u telu - Kada bi samo znao/la šta vožnja bajsa radi tvom telu, vozio/la bi ga gde god da kreneš. Ova aktivnost pokreće veliki broj mišića u tvom telu. Pre svega srce, kao najvažniji mišić, gde je dokazano da redovna vožnja bicikla umanjuje rizik od srčanih oboljenja za čak 50%! Osim što radiš na svom zdravlju, nezaobilazna je činjenica da ćeš, ukoliko budeš uporan/na u izvršavanju ove aktivnosti, svoje telo dovesti do perfekcije. Izgledaćeš zategnuto, sveže i pun/a pozitivne energije.
  2. Bicikl je ekološko prevozno sredstvo - Vožnja bajsa ima toliko prednosti. Osim za duh i telo, benfiti koje ostavlja po životnu sredinu su brojni. Bajs, za razliku od automobila ne proizvodi izduvne gasove koji neopisivo štete životnoj sredini i vazduhu koji udišeš. Takođe, korišćenjem bicikla kao prevoznog sredstva, štedi se na gorivu i uspešno se izbegavaju saobraćajne gužve, kao i beskonačna potraga za parkingom.  Osim što doprinosiš sebi, kada voziš bajs ujedno pomažeš da se procentualno umanji emisija štetnih gasova koja potiče od motornih vozila, a doseže brojku od čak 70% ukupne zagadjenosti vazduha.
  3. Vožnja bajsa sa društvom je kvalitetno i zdravo druženje - Ukoliko nisi teretana tip, ne prija ti taj ambijent i gomila ljudi oko tebe, svoju fizičku aktivnost možeš premestiti u daleko prijatnije okruženje. Ugrabi sunčan dan, par svojih prijatelja, dobro raspoloženje i neka zabava bajsevima počne! Osim što ćeš provesti vreme sa svojim dragim osobama u zdravom okruženje, ispunićete svoju dnevnu kvotu kada je treniranje u pitanju. I na samom kraju aktivnog dana, odmorite se i počastite uz piknik i nezaobilazan zalazak sunca. Ma ima li šta lepše?

Ostali saveti

Galin leksikon

Galin leksikon

Galina top lista kultnih modela naočara

Galina top lista kultnih modela naočara

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galin Masterclass Disanja - Udahni Duboko

Galina zimska skin care rutina

Galina zimska skin care rutina

Galina Imunitet check lista za instant glow up

Galina Imunitet check lista za instant glow up

vidi sve

? pitajte galu

pogledaj već postavljena pitanja
Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušajte ponovo kasnije.